UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Halosen suosio(ttomuus) ja sensuuri?

Aaro Amppari, tiistai 30.12.2008 klo 02:20

MuroBBS:stä löytyi (taas kerran) mielenkiintoinen keskustelu. Siinä nostettiin esiin Iltalehdessä ollut Tarja Halonen -kysely, joka katosi aivan yhtäkkiä. Kysymyksenä oli ’Arvostatko presidentti Halosen toimintaa?’ ja tulos murskaava - suurin osa vastaajista ei arvostanut sitä. Voi, mikä yllätys(!) esimerkiksi tämän sisäministeriön kansliapäällikkö -episodin jälkeen (By the way, I was being sarcastic).

Kyselyn häviämisestä luonnollisesti virisi keskustelua. Toisaalta, koko kyselyn luotettavuus sekä tulosten uskottavuus kyseenalaistettiin. Ääniä nääs annettiin paljon (tuhansia oli nähtävästi liikaa) ja vieläpä Halosta vastaan. Tämä kun on ristiriidassa Hesarin TNS Gallupilla teettämään kyselyyn, jossa tulos oli päinvastainen. Tosin, Hesari tuntuu silloin tällöin keräävän kritiikkiä punaisensävyisistä aurinkolaseistaan, ihan ulkomaita myöten. Liekö tällä(kin) kertaa kyseiset lasit ovat olleet silmillä? Ken tietää, kertokoot.

Missäs se uutinen olikaan? Siinä, ettei Halonen nautikaan huippusuosiota? Ei. Siinä, että Hesari saa kritiikkiä punaisensävyisistä aurinkolaseistaan? Ei. Uutinen on siinä, että jostain kumman syystä kysely tosiaan hävisi Iltalehden sivuilta. Ettei vaan olisi käynyt niin, että promojutuksi tarkoitettu kokonaisuus yllätti jutusta vastaavan tahon ja tämän vuoksi kysely lipsahti vahingossa roskakoriin? Vai miksi kysely poistettiin? Tässä alkaa väkisin tulla mieleen viettämäni aika Pietarissa, kun asioita sensuroitiin syystä tai toisesta hieman samaan tyyliin. Tosin, sehän oli rajan toisella puolen. Siis ei Suomessa.

Tuli varmaan taas kerran sohaistua ampiaispesään, kun sanan "pistävä" säilä kohdistui sekä presidenttiin, Iltalehteen että Hesariinkin. Vaan mihinpä tiikeri raidoistaan pääsisi... ; ) onneksi sentään joulupukki jo kävi. : )

- Octaviuksen ajatuksia: Iltalehti ja sensuurin mustat pilvet
- Iltalehden keskustelu aiheesta

Surrurrur taas ensi kertaan.

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 11 kpl

 1. Näyttäisihän se lehden kannalta pahalta, jos noinkin suoraan samasta asiasta tehty oikea mielipidetutkimus antaa kovasti eriävän tuloksen verrattuna lehden hupi-kyselyihin. Siinä menisi loppukin uskottavuus lööpeiltä, joissa jotakin esitetään yleiseksi mielipiteeksi tuollaisten yhden klikkauksen äänestysten perusteella.

  Mitä MuroBBS:ään tulee, niin siellä taso alkaa vajoamaan jo Suomi24-keskusteluiden luokkaan. Suuri osa viesteistä on lähtöisin trollien tai omaa agendaansa äänekkäästi saarnaavien näppäimistöltä. Noista jälkimmäinen liittyy läheisesti tähänkin aiheeseen.

  Lähdekritiikkiä blogiinkin, tiistai 30.12.2008 klo 14:53
 2. Nythän ollaan kovasti menossa siihen suuntaan,että keskustelupalstoilla pitäisi esiintyä omalla nimellä niin saataisiin karsittua nämä loputkin ns."Väärät mielipiteet".Kyllä meidät jotenkin pitää saada ruotuun.Mikä on perustuslaki onko se jotain syötävää ala Lex Nokia rules...

  stigidi, tiistai 30.12.2008 klo 17:07
 3. Laithan on tehty omaisuuden (lue rikkaiden) suojaamiseksi. Joka lakia rikkoo ja ylenkatsoo joutuu koko ikuisuudeksi nokian käsipuhelimien kokoamislinjalle kuoleman jälkeen.

  Niin, tiistai 30.12.2008 klo 21:53
 4. Sensuuri on ihan sivuseikka ns "isovelivalvoo" valtiollisen kontrollin rinnalla. Tekijänoikeusjärjestöjen poliisin valtuuksia tulisi kaventaa, eikä lisätä. Ne toimivat kun rikollismafia, rahalla saa mitä haluaa. Artistin taskuun jää pelkkä luu, kun teosto tulee ja vie suurimman tuloista, artistit on kuitenkin se, jonka selkänahasta tekijänoikeusjärjestöt repii rahaa. Taiteella ei Suomessa rikastu. Vakuutuslainsäädäntökin on ajettu ihan vakuutusyhtiöiden pillin mukaan hallituksessa ym lait. Lex Nokia on tästä hyvä esimerkki, miten isot firmat saa mitä haluaa. Tekijänoikeuslakia on jopa Tanja Saarelan mahdoton noudattaa

  Jouko Kaskinen, perjantai 2.1.2009 klo 14:30
 5. Toden totta, Halosta surkeampaa pressaa kun saa vielä hakea.

  Omia mielipiteitä saati halua olla mielipide johtaja ei ole. Kansan osaa kyllä jakaa kahtia, feministinä, halveksuttavaa kuten sovinismikin. Ja kommunistina loannut meidät osaksi häpeällistä itä-eurooppaa.

  Toivotaan että suomalaisetkin järkevöityvät ja päästään näistä TarWoista eroon kuten jenkeisssäkin.

  Katainen Pressaksi!

  vaalit ja pian, lauantai 3.1.2009 klo 21:09
 6. Vaikka Amerikka ei ole ollut Bushin aikana kummoinen maa, niin se on silti erittäin hälyyttävää ja huolestuttavaa, ettei Suomen presidentti pääse sinne heidän presidentin luokse vierailulle. Se kertoo jo paljon, miten surkeaa on. :-(

  Niinistö presidentiksi, lauantai 3.1.2009 klo 22:13
 7. Suomessa on tiettävästi aina ollut presidenteillä suuri gallup kannatus. Sitä vaalitaan että kuva pysyisi. Presidenttiä ei juuri arvostella. Toisin on nyt. Ajat ovat toiset. Arvostelua tulee terveellä mitalla, siis aika paljon. Presidentin kyselytunnilla Ylessä, eräs professori kysyi Haloselta Suomelta vietyjen alueiden kohtalosta. Halonen vastasi Pariisin rauhan sopimuksella, professori mainitsi Atlantin rauhan sopimuksen( Yk:n perustamisasiakirjan perusta) olevan paljon tärkeämpi kuin em. Pariisin sopimuksen(Atlantin sopimuksessa alueet tulisi palautaa, Pariisin taas omaisuus kuuluu omistajille riippimatta rajojen siirtymisestä) . Halosen sanoi hiljaa pitävänsä toisen kannan. Se siitä ja seuraava kysymys. Tämä kertoo jo paljon.

  anssirapo klaanikirjailija, sunnuntai 4.1.2009 klo 10:13
 8. Vielä mainiten että Halonen kuin moni muukaan ei ole verkko(internet) sukupolven edustaja eikä välttämättä ole siihen liittynytkään. Toimintatavat ja ajatuksen vapaus ovat toisenlaisia kuin ns. perinteissä viestinnässä. kovin erilaisia maailmoja. Toinen on paikallaan ja aika hidas. Toinen elää elämän sykkeessä.

  edellinen, sunnuntai 4.1.2009 klo 10:23
 9. Ja kuinka ollakkaan tätä asiaa ei uutisoitu missään uutisissa :)Herroja varmaan v..... internet ja sen kahlitsematon sananvapaus.Kukaan alle 40 vuotias ei enään usko tätä valtamedioiden propagandaa.

  totuus, maanantai 5.1.2009 klo 01:19
 10. oliko kyseessä nettigallup? niissähän tulokset eivät ole ollenkaan luotettavia.

  jaa-a, perjantai 9.1.2009 klo 23:52
 11. Halonen surkein pressa aikoihin. Niinistöstä uusi !

  Ipa, lauantai 10.1.2009 klo 23:18