UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Baseballs villitsi yöllä Helsingissä

Ami Amppari, perjantai 20.11.2009 klo 11:58

Baseballs-yhtyeestä tulevat väkisinkin mieleen 70-, 80-luvun vaihteen fiftaribändit, jotka vaihtelevalla aitoudella ja uskottavuudella tanssittivat sitä toista puolta suomalaista nuorisoa, joka laskettiin teddyiksi. Se toinen puoli pogosi ja kuunteli Pelleä, Eppuja, Ratsiaa ja muita punk-bändejä. Kahtia jakautunut maailmaa heijastui silloin kahtia jakautuneeseen nuorisoon. Nyt kun alakulttuureja on joka makuun ja menoon, niin silloin piti puolensa ainakin jollain tasolla valita.

Suuren suosion jälkeen punk on laantunut isoksi alakultturiksi ja teddyt pienemmäksi. Baseballs on kuitenkin iskenyt teddykulttuurin taas kartalle, tosin postmodernisti, eri musiikkityylien coverkappaleilla. Jos tällaista musiikkia haluaa enemmän aidosti ja alkuperäisesti nauttia, niin kannattaa kääntyä vaikka Straycatsin tai vähän tuntemattomamman tyylin suuruuden Robert Gordonin puoleen.

Se ensimmäinen teddyaalto kolmisenkymmentä vuotta sitten oli itse asiassa hyvin kummallinen nuorisokulttuurin ilmentymä. Siinä kun nuoret ottivat omien vanhempiensa nuoruuden ja kapinoivat sen kautta. Minusta siinä on jotain kummallista. Vähän kuin tanssisi ensimmäisen hitaansa isänsä tai äitinsä kanssa. Nuorison kapinan tehtävänä on tehdä eroa vanhempiin, näin minä ainakin asian näen. Mutta kukin tavallaan.

Baseballs villitsi yöllä Helsingissä

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 7 kpl

 1. Mikä ihmeen Teddykulttuuri? Taas uutinen vilisee ihme sanoja enemmän kun normaali ihminen ymmärtää.

  Hepreaa, lauantai 21.11.2009 klo 23:05
 2. normaali ihminen katsoisi vaikka wikipediasta ja viisastuisi entisestään.
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Teddy

  Ei pitäisi olla niin vaikeaa aktivoitua vähäsen tutkimaan tuntematonta.

  jospas, sunnuntai 22.11.2009 klo 00:48
 3. No hevi nyt ei ainakaan ole enää kapinamusaa ja uuspunk on pelkkää rahastusta. Kapinaa on kuunnella rockabillyä, jolloin kalkkikset huokailee että etkö voisi kuunnella Nightwishiä niin kuin tavalliset nuoret tai Iron Maidenia niin kuin iskä ja äiskä.

  Kvarkkipiispa, sunnuntai 22.11.2009 klo 19:32
 4. No ei se rockabilly mitään silloisten suomalaisten nuorten vanhempien nuoruuden musiikkia ollut. Kuunteliko joku Suomessa muka 50-luvulla sitä alkuperäistä rockabillyä? Enpä usko.

  Baseballs muistuttaa enemmän 80-luvun Big Daddy -yhtyettä kuin Stray Catsia. Big Daddyn vitsi vanheni vain äkkiä. Jos Baseballsit jatkossa levyttävät omia kappaleitaan tai edes heille vartavasten tehtyjä, niin tulevaisuuttakin bändillä voi olla.

  Planeettalainen, sunnuntai 22.11.2009 klo 19:47
 5. Baseballs nyt on ihan sama juttu kuin Smurffit ja muut valmiit konseptit jotka hajuttomina ja mauttomina saadaan syötettyä kohdeyleisölleen. Rockabillyä tässä yhtyeessä on yhtä paljon kuin Pat Boonessa oli rock 'n rollia.

  Nakunaku, maanantai 23.11.2009 klo 02:34
 6. On hullua luulla että 50-lukuisen rokin ja sen alalajien diggailu on vain suomalainen ilmiö. Genre on aktiivinen ja elinvoimainen, on aina ollut, se ei vaan ole ollut meidaseksikästä kuten vaikkapa hevi joka onkin nykyään mummojen musiikkia kun Katri-Helenakin poserraa nahkahousut jalassa.
  Baseballs on cover/pop-orkka joka on stailattu viihteellisen 50-luvun tyyliin, mitään rokkia siinä ei ole. Teinit ostavat ja mikäs siinä, vanhoja rokkidiggareita vituttaa kun heidät samaistetaan BB diggareihin. media on jo osoittanut että sillä ei ole hevonfidun käsitystä mikä ilmiön takana oleva musiikki rai tyyli on.

  Pojat saa pilua ja tytöt voi kirkua, kaikki on tyytyväsisiä

  urpot, maanantai 23.11.2009 klo 10:31
 7. "Mikä ihmeen Teddykulttuuri? Taas uutinen vilisee ihme sanoja enemmän kun normaali ihminen ymmärtää."

  1. Katso wikipediasta vai pitääkö kaikki tehdä sulle valmiiks
  2. Kyseessä ei ollut uutinen vaan blogi kirjoitus, katso niidenkin ero wikipediasta

  uusavutonko?, torstai 3.12.2009 klo 07:27