UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Naisen äkkikuolema liikuntasuorituksen aikana on äärimmäisen harvinaista

Ami Amppari, tiistai 2.5.2006 klo 09:30

Vaikka uutisen käsittelemä tutkimus ei käsittelekään kuin naisia, täytyy tässä vetää kuitenkin esiin tämä sukupuoliin lähes väistämättä kuuluva kaksinapaisuus ja vertailu. Naiset siis tutkimuksen mukaan kuolevat hyvin harvoin liikunnan ja rasituksen aikana, kuolemantapauksia sattui yksi 36,5 miljoonaa liikuntatuntia kohti. En tiedä miesten vastaavista luvuista, mutta aavisteluja korkeammista luvuista uskallan esittää. Jo pelkästään lumisateiden jälkeen naama punaisina kolan varressa puuskuttavat keski-ikäiset suomalaiset miehet kuolevat taatusti useammin kuin kerran 36,5 miljoonassa tunnissa.

Se on nimittäin niin, että kun mies tarttuu mihin tahansa työvälineeseen, on siinä usein sellainen tekemisen meininki, että verisuonilla on täysi työ pysyä kasassa. Ainakin arkikokemuksen mukaan naiset sen sijaan ottavat rauhallisemmin, eivätkä yritä miesten tapaan väkivaltaisesti selättää urakkaa, vaan hoitaa sen nätisti ja rauhallisesti loppuun.

Ehkä se on niin, että miesten taisteluun ja henkiinjäämiseen tähdänneet ominaisuudet voivat toteutua enää pihatöissä ja liikunnassa. Vaikka parempi sekin, kuin että niitä toteuttaisi grilli- tai taksijonossa.

Naisen äkkikuolema liikuntasuorituksen aikana on äärimmäisen harvinaista

Jaa: Facebook | Twitter