UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Yhden salauskortin digitelevisio

Ami Amppari, perjantai 1.12.2006 klo 15:06

Järjen valoa tulvahti digi-tv-markkinoille Liikenne- ja Viestintäministeriöstä tämän uuden määräyksen myötä. Siinä siis määrätään digi-tv-kanavien lupaehtoihin, myös jo voimassaoleviin, että suojattujen kanavien on toimittava yhdellä ja samalla kortilla. Nykyinen tilanne kun oli johtamassa siihen, että eri maksullisia kanavaryhmiä katsoakseen olisi pitänyt vaihtaa korttia. Ja siinä olisi ollut viivettä ynnä muuta hankaluutta. Jopa mahdottomuutta, kun seinään ruuvatun taulutelevision korttipaikka olisi melko tavoittamattomissa.

Nyt sitten seurataan mielenkiinnolla, että miten eri kanavapakettien omistajat saavat sovittua asioista. Näissä hommissa, ainakin yleensä, tekniikka ja teknologia on se helppo pää, mutta ansaintalogiikat ja rahan liike ylipäätään se paljon hankalampi puoli.

Virkamiehillä onkin tulevaisuudessakin miettimistä suuren yleisön edussa, kun on päätettävä mitkä teknologiat saavat ratkoa välinsä markkinoilla ja mitkä kamppailut ratkaistaan poliittisina päätöksinä. Digi-tv on nyt niin kireässä vaiheessa Suomessa, että ei kai yksinkertaisesti ollut varaa sekoittaa markkinoita enää enempää tällä korttisotkulla. Muutoinkin on edessä varmasti kiperiä aikoja, kun analogisen tv:n lähtölaskenta on käynnissä. Saa myös nähdä, että meneekö tämä asia ratkottavaksi lakituvassa ja jos menee, niin mikä ihmeen lainsäädännön kohta tulee kyseeseen.

Yhden salauskortin digitelevisio

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 2 kpl

  1. Olen samaa mieltä. Hyvä että tämä tuli esille nyt eikä ensi heinäkuussa.

    Digi, sunnuntai 3.12.2006 klo 14:56
  2. Mekin saamme joskus jotain hyödyllistä aikaan ;-)

    Poliitikko, sunnuntai 3.12.2006 klo 18:12