UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Kipinät sinkoilevat Argentiinan ja Saksan kohtaamisen alla

Antti Amppari, perjantai 2.7.2010 klo 13:27

Nyt kai jo viimeistään voidaan lopettaa suomalaisittain perinteiset valitukset tylsästä ja konemaisesta Saksasta. Näiden kisojen Saksa omaa hyvin organisoitua joukkuepeliä ja kovaa taistelutahtoa, aivan kuten sen edeltäjänsäkin. Kun nämä ominaisuudet höystetään hyvällä teknisellä osaamisella ja pelaajilla joiden suonissa sykkii ulkomaalaistaustaista luovuutta, niin saadaan toimiva paketti. Unohtamatta tietenkään nuoruuden tuomaa intoa. Viime kesän Saksan alle 21-vuotiaiden mestarijoukkueesta kolme pelaajaa on ratkaisevassa roolissa meneillä olevissa kisoissa: maalivahti Manuel Neuer ja keskikentän dynamot Sami Khedira ja Mesut Özil.

Se mikä ihmetyttää, on viime päivien hieman ylimielisyyttä tihkuvat saksalaiskommentit. Oudoin kommentti tuli kapteeni Phillip Lahmin suusta: "Eteläamerikkalaiset ovat temperamenttisia. Katsotaan, miten he tällä kertaa suhtautuvat tappioon". Liekö tarkoituksena sitten provosoida vastustajaa, mutta mielestäni kyseiset puheet sopivat paremmin vaikka Maradonan suuhun. Vai onko jopa ennakkokaavailuissa mestaruustaistelusta ulosjätetyllä Saksalla niin sanotusti noussut neste päähän muutaman hienon voiton jälkeen? Vaikka Saksa nöyryytti hienosti Englantia, niin ottelun hallinta karkasi hetkellisesti lähes silmänräpäyksessä germaanien käsistä ja engelsmannit tekivät hetkessä kaksi maalia. Toinen vain sattui jäämään tuomareilta huomaamatta.

Luulisi myös Lahmin MM-pronssimitallistina ja EM-hopeamitallistina tai Miroslav Klosen vastaavilla saavutuksilla (ja MM-hopealla) tietävän, miltä häviö tuntuu. Ei parane nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä vain voittajat on tapana muistaa.

- Kipinät sinkoilevat Argentiinan ja Saksan kohtaamisen alla
- Saksan kapteeni irvaili argentiinalaisille
- Maradona: Pelaajat janoavat kostoa

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 6 kpl

 1. No niin!

  Suuri kohtaaminen on edessä. Toivotaan hienoa peliä, jossa pelaajat ratkaisevat pelin ja tuomaritoiminta tukee ottelun oikeudenmukaista päätöstä.

  Nyt on selvää, että näistä kahdesta joukkueesta voittaja on finaalissa, vaikka pelataankin vasta puolivälieriä.

  Klose - Bodolski - Özil: tehkää työnne, pöytä on katettu!

  Der Bomber, perjantai 2.7.2010 klo 18:51
 2. Argentiinaa ohjaa jumalan käsi, EI SE VOI HÄVITÄ!

  nelson, lauantai 3.7.2010 klo 09:53
 3. 2 viimeistä peliä - 8 tehtyä maalia. Tylsää?

  Bierhoff, lauantai 3.7.2010 klo 19:05
 4. Voitto Saksalle

  Tässä vaiheessa haluan todeta, että mikäli Suomi pelaisi
  jalkapalloa tällä tasolla, kannattaisin toki Suomea. MUTTA kun ei pelaa! - Valitettavasti! Saksa on olliut luonteva eurooppalainen maa, jota suomalaisen jalkapallokannattajan on helppo kannustaa.

  - Ai miksi juuri Saksa?

  - No, mieti sitä!

  Danke schön, und cluck ab - kameraden!

  Der Bomber, lauantai 3.7.2010 klo 19:06
 5. Valitettavasti nukuin pelin ohi, eli jumalan käsi ei ohjannut. Sieg Heil vaan voittajille.

  Nelson, lauantai 3.7.2010 klo 19:56
 6. Der Bomber: Eli olet niin sanottu gloryhunter. "Kannattamasi" joukkueen täytyy olla menestynyt. Kuulostaa yksinkertaisen ihmisen ajatusmaailmalta.

  Itse en pystyisi mitenkään kannattamaan minkään muun kuin oman kotimaani maajoukkuetta. Oi Suomi on!

  T.Sparv, lauantai 3.7.2010 klo 23:53