UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Teboil ja ABC kasvattivat markkinaosuuttaan

Ami Amppari, tiistai 30.1.2007 klo 14:29

Kun tien päälle aina välillä joutuu, alkaa jo heti kättelyssä kiinnittämään huomiota bensan hintoihin. Aika seudullisilta nuo hinnat vaikuttavat, vaikka tuskin mitään kartellia onkaan. Onpahan vaan naapureiden hintoja hyvin aktiivisesti urkkivia huoltamoyrittäjiä.

Hinnan ohella tankkaamiseen matkalla vaikuttaa aina myös mahdollisuus saada sitä kaikkea muuta huoltamokäyntiin kuuluvaa. Jos reitti on kovasti tuttu, on muodostunut muutama mahdollinen paikka, joka etäisyyksiltään ja tarjonnaltaan on sopiva. Tarjonta tässä yhteydessä tarkoittaa niin vessan siisteyttä kuin kahvin tuoreutta. On myös paikkoja, joiden ohi mennessä vannottaa jälleen itseään, että tuolla ei pidä käydä.

Vieraammilla seuduilla sitä on huomannut olevansa osa macdonaldisaatioksi nimettyä kehityskulkua. Kuluttaja haluaa tietää tarkkaan mitä löytää, tässä tapauksessa huoltamon oven takaa. Sekä Teboil että ABC ovat värkänneet kovasti töitä oman konseptinsa rakentamiseen ja sen markkinointiin ja ovat ainakin minun kohdallani onnistuneet. Jäävät paikalliset erikoisuudet kokematta, sillä jotenkin sitä ei ole valmis ottamaan riskiä mokkapaloista kahvipannun pohjalla tai muista hirvityksistä. Vaikka tämän riskinoton väliin jättämisen takia jääkin varmasti monta hyvää kokemusta väliin.

Teboil ja ABC kasvattivat markkinaosuuttaan

Jaa: Facebook | Twitter