UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Kari A. Hintikka johdattaa webin uuteen aikaan

Ami Amppari, keskiviikko 7.2.2007 klo 14:04

On toimittaja otsikoinnissaan ehkä vähän lipsahtanut loogiseen pomppuun, sillä asiantuntemuksestaan huolimatta Hintikka tuskin itsekään mielestään tällaista kehitystä johtaa. Tai ehkä kyse on vain tietotekniikkatoimittajien keskinäisestä piilohammastelusta.

Hintikka on julkaisussaan hyvin oikealla asialla. Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskukselle kirjoittama opas kertoo kattavasti mistä tässä Web 2.0 -huumassa on kyse. Tai kattavasti ja kattavasti, sillä kyse on huikeasta, monimuotoisesta kehityskulusta. Mutta se, ettei jostakin voi tehdä täydellistä, ei saa olla esteenä tekemiselle. Hintikan opas Web 2.0 -maailmaan on äärimmäisen tervetullut yhteenveto siitä, mitä nyt on tapahtumassa. Harva kun on tietoisesti pystynyt käsitteellistämään kaikkea tätä, vaan vain iloisesti käyttää kaikkea verkossa eteentulevaa mukavaa.

Oman tulkintani mukaan Web 2.0 on jotain sellaista, jota syntyy, kun ihmiset eivät voi pitää näppejään erossa asioista, vaan alkavat värkkäämään teknologisten mahdollisuuksien myötä kaikkea itsellleen tarpeellista. Tai ei ehkä aina niin tarpeellista, mutta mielenkiintoista ja hauskaa. Siitä tässäkin Ampparit.com-palvelussa on kyse. Pojat kun aikoinaan miettivät, että mitenkäs tähän uutissumaan saisi tolkkua ja tässä sitä ollaan ja tästä eteenpäin mennään.

Disclaimer eli varoitus kirjoittajan kytkennästä kirjoituksen kohteeseen: Kari A. Hintikka on kertonut julkaisussaan myös Ampparit.com-palvelusta.

Kari A. Hintikka johdattaa webin uuteen aikaan

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 1 kpl

  1. Shit happens, is it?

    Taomy Oemb, torstai 8.2.2007 klo 20:36