UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Suomen Mac-myynti vakaata

Ami Amppari, keskiviikko 14.2.2007 klo 13:56

Uutisen mukaan noin 2 prosenttia Suomessa myytävistä tietokoneista on Maccejä. Markkinaosuus lienee jotain hyvin samankaltaista ympäri maailmaa. Kuitenkin Mac-tietokoneet ja muutkin releet iPodit etunenässä näkyvät ja kuuluvat osaansa enemmän. Esim rockvideoissa tai tv-ohjelmien lavastuksissa Maccien markkinaosuus on huomattavasti suurempi. Vaikka sillä ei tietenkään ole mitään merkitystä oikeasti.

Merkitystä sen sijaan on sillä, miten Macin markkinaosuus kehittyy Vistan tulon myötä. Jos Vista toimii eikä kohtaa suuria vastoinkäymisiä, on vaikutus varmaan aika lähellä nollaa. Eli Maccejä myydään silloin se noin pari prosenttia niinkuin ennenkin, sillä useimmat omenaheimolaiset ovat luonnottoman kiintyneitä käyttöjärjestelmäänsä. Jos Vista alkaa yskiä tietoturvan, bugien, ohjelma- ja laiteyhteensopivuuksien tai muiden syiden takia, voi prosentti nousta suhteellisesti paljonkin. Tämän tietää myös Bill Gates, joka on ollut kovin happamana Macin riemastuttavan ilkeistä tv-mainoksista. Mutta ainahan pieni saa ilkeillä isolle, minkäs teet.

Suomen Mac-myynti vakaata

Applen ilkeät tv-mainokset

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 2 kpl

  1. Kuluttaja on huono vaihtamaan tuttua vieraaseen.

    OJ, torstai 15.2.2007 klo 08:00
  2. Kertaalleen olen tuota Macia kokeillut ja onhan se nätti kuin nukke ja erittäin viimeistellyn oloinen. Mutta loppujen lopuksi Mac, xp/Vista, Unix...sopivasti kun joku sellaisen räätälöi peruskäyttäjällekin niin ei se liiemmin eroa huomaa millä se perujuttujaan pyörittää. Esiräätälöityjä Linuxejakin on pilvin pimein. Sekin on kyllä tietysti totta että jos se ei tee kaikkea 100% kuten Windows niin sitten se on huono joidenkin mielestä, vaikka loppujen lopuksi poikkeava tapa olisikin parempi pienellä vaivalla.

    Itse olen kyllä silti joutunut näemmä tuon Macin trendikkään imagon lumoihin, todennäköisesti jo omistaisin sellaisen ellei se olisi vain niin kallis. Omiin käyttötarkoituksiini kun saa ostettua peruspc:n todella halvalla. Ale-mac on kuitenkin sellainen tuote jota en edes haluaisi, tietystä toimintavarmuudesta ja viimeistellystä ja kestävästä tuotteestahan siinä kuitenkin nykyisinkin maksetaan eikä pelkästään imagosta, toisin kuin esim. joistain bemareista nykyisin.

    Blackheart, torstai 15.2.2007 klo 19:54