UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Oulun ilmakitarasäännöt estävät aseistetun soittamisen Irakissa

Ami Amppari, perjantai 23.3.2007 klo 10:42

Tämä uutinen on jotenkin niin absurdin tuntuinen, että jäin oikein ihmettelemään, miksi tuntemukseni niin paukkuivat. Ilmakitaran soitto itsessään kun on ihastuttavan järjetöntä, vaaratonta puuhaa, jota tehdään vieläpä rauhan nimissä. Siis näin määräävät ihan kilpailun säännöt.

Irak ja tilanne siellä puolestaan on hyvin pelottavalla tavalla järjetön kokonaisuus. Kaikki osapuolet syyllistyvät hirmutekoihin ja soppa senkun sakenee päivä päivältä. Vastarinta ei tehostetuista toimista huolimatta ole vähentynyt, turkkilaiset ovat lähtökuopissa hyökätäkseen rajan yli kurdisissien kimppuun ja Irakin eri kansanryhmät ovat yhä syvemmällä taisteluhaudoissa toisiaan vastaan. Saddamin hirmuhallinnon kaataminen on luonut romahtaneen valtion, jonka kansalaiset ovat jääneet väkivallan puristuksiin. Ja vaikka USA:n joukot poistuisivat sieltä tällä siunaaman sekunnilla, niin väkivalta tuskin ainakaan vähenisi.

USA:n armeija kamppailee sisäisten vaikeuksien kanssa ja kotirintamalla maa jakautuu yhä jyrkemmin kahtia. USA:n naissotilaat kulkevat Irakissa joka hetki aseistettuina, koska raiskaukset omien taholta ovat lisääntyneet jyrkästi. Reserviläisistä koottujen joukko-osastojen komennukset venyvät ja tihentyvät, kotimaassa veteraanisairaalajärjestelmä on skandaalien kourissa, kun torakat viilettävät aivan täyteen ahdetuissa huoneissa. Neljäsosa fyysisestikin terveinä palanneista kärsii vakavista mielenterveysongelmista.

En tiedä, että onko Irak ihan vihoviimeinen paikka, missä ilmakitaraa pitäisi soittaa vai onko se juuri sitä, mitä siellä kaikkein eniten tarvitaan.

Oulun ilmakitarasäännöt estävät aseistetun soittamisen Irakissa

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 3 kpl

 1. Pienessä nousussa aivan hulvatonta hupia vetää The Trooper!

  Iron Maiden, perjantai 23.3.2007 klo 16:23
 2. irak on uusi vietnam usa:lle, jonka seuraukset ovat vain paljon pahemmat.

  maikki, perjantai 23.3.2007 klo 21:38
 3. Ilmakitaroinnin ihanuudesta on myös leffa: Air Guitar Nation
  http://www.apple.com/trailers/independent/airguitarnation/

  Stevie Ray, lauantai 24.3.2007 klo 11:37