UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Microsoft hivuttaa käyttäjiä uuteen Hotmailiin

Ami Amppari, tiistai 8.5.2007 klo 16:04

Joitakin vuosia sitten Posti (nyk. Itella) yritti luoda eräänlaisen kansalaissähköpostin, jossa valtaosa suomalaisista olisi hankkinut pysyväksi osoitteekseen [email protected] -muotoisen osoitteen. Homma ei toiminut, lähtien siitä, ettei markkinointi pelannut ja siitä, että maksullisuus astui kuvioihin hyvin pian. Sinällään oikeanlaisesta strategisesta tausta-ajatuksesta, että Posti voisi hoitaa myös sähköpostin, saatiin aikaiseksi vain kalliiksi tullut oppitunti ihmisten verkkokäyttäytymisestä.

Microsoftin Hotmaililla on paljon taakkoja kannettavanaan. Roskapostiherkkyys, teinimaine ja Microsoftin ainakin joidenkin silmissä kyseenalainen maine. Uusi alusta on hyvä pohja päästä irti näistä, mutta aikaa se vähintään vie. Googlen Gmail on melko tavalla puolestaan onnistunut välttämään nämä karikot. Ihan henkilökohtaisesti suhtaudun eri tavoin Hotmail-osoitteeseen kuin Gmail-osoitteeseen. Hotmail-osoitteesta tulleen postin kohdalla on ensimmäinen epäilys aina, että joku haluaa tyrkyttää genitaaleihin liittyviä valmennusvälineitä tai ukrainalaisia vaimoja, joita en kumpiakaan todellakaan tarvitse.

Mutta onnea Microsoftille tässä järisyttävässä urakassa ja toivotaan, että bitit asettuvat kohdilleen ilman suurempia huolia.

Microsoft hivuttaa käyttäjiä uuteen Hotmailiin

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 15 kpl

 1. Mikkisofta on jo auttamattomasti myöhässä... sama alkaa arvuuttelemaan, missä seuraava tappio tulee googlea vastaan.

  Norris, tiistai 8.5.2007 klo 16:08
 2. Äidilläni on hotmail -osoite. Ei hän ole teini, eikä todellakaan halua tyrkyttää genitaaleihin liittyviä valmennusvälineita.

  Tämä kyseinen blogi-merkintä kuvastaa jälleen kerran sitä hirvittävää hölmäyden tasoa, mikä voi syntyä vain ja ainoastaan jos keskenkasvuiset nörtit alkavat leikkimään journalisteja.

  Ampparit on kätevä uutispalvelu, mutta menestyksen tiellä on ehdottomasti tämä blogi. Se antaa todella typerän kuvan tekijäporukasta.

  Rajaton, tiistai 8.5.2007 klo 16:58
 3. Olen seurannut Amin kirjoituksia noin vuoden. En millään usko, että Ami olisi nuori henkilö tai edes nörtti.. Sitä en kylläkään osaa sanoa, onko Ami nais- vai miespuolinen.

  Ami-fani, tiistai 8.5.2007 klo 17:25
 4. Rajoittakaa nyt tota "mikkisofta" -lempinimen käyttöä - sen täytyy olla maailman järkyttävin nimiväännös. Ja ihan oikeassahan Ami on hotmailin maineesta.

  frokki, tiistai 8.5.2007 klo 17:35
 5. Rajaton: eihän Amppari niitä genitaalivalmennuksia tarjonnut..sisälukutaito kunniaan. Hotmail on tullut tunnetuksi spämmitulvastaan, johon tällä viitataan.

  HC, tiistai 8.5.2007 klo 19:38
 6. Rajaton: Koska rakas äitimuorisi käyttää hotmail-osoitetta, ei ole mitenkään mahdollista että minulle tulee hotmail-osoitteista peniksenpidennyspillereiden mainoksia jne. jne. Oletko kuullut sanontaa "poikkeus vahvistaa säännön"? Hotmaililla on valtavat määrät käyttäjiä, sekaan mahtuu valtavat määrät teinejä ja spämmereitä, sekaan mahtuu myös asiallisia ihmisiä. Sinun hölmöytesi tasoa osoittaa se, että et ymmärrä blogimerkintöjen olevan yksittäisen henkilön _MIELIPITEITÄ_. Ampparit on uutispalvelu ja ilmeisesti sinun päässäsi on sekoittunu uutinen ja blogi, koska uutinen pyrkii olemaan täysin objektiivinen, blogin taas ei tarvitse olla objektiivinen. Tässä tapauksessa blogimerkintä ei ole objektiivinen etkä näytä ymmärtävän, että sen ei tarvitse olla.

  Quru, tiistai 8.5.2007 klo 20:46
 7. Yhdyn osittain ainakin Qurun mielipiteeseen, hotmail palveluna on todellakin ollut todella kauan jo olemassa, jo kauan ennen googlen versiota. Edelleen samasta syystä johtuen käyttäjiäkin on paljon, ja silloin myös ei voida välttää tuota roskapostia, ym. ajoittaista spammia. Siltikkin suosio mielestäni kertoo jotain hotmailin käytettävyydestä ja toiminnasta, olen itsekkin samaista palvelua käyttänyt vielä kauan sen jälkeenkin kun gmail jo tarjosi isoa parin gigan luukkuaan. Ei tuo tila koskaan loppunut kyllä tavallisella hotmail luukullakaan. Eli mielestäni hotmailin ollessa tavallaan pioneeri koko webmail-sovelluksissa, en katsoisi microsoftin olevan "auttamattomasti myöhässä".

  stereo, keskiviikko 9.5.2007 klo 08:11
 8. Kirjoitin liian lyhyesti koko kommenttini. Mielestäni microsoft on auttamattomasti myöhässä tuossa uudistuksessaan. Nyt heillä on hirmuinen työ edessä, koska google kerkesi jo luoda erittäin hyvän emailin erittäin hyvällä imagolla. En ihmettelisi yhtään, vaikka hotmailin käyttäjämäärät laskisivat runsaasti seuraavan viiden vuoden aikana.

  Norris, keskiviikko 9.5.2007 klo 08:28
 9. Tämä blogi on siis uutisten kommentointia, ei missään nimessä uutisointia. Eikä tarkoitus ole kenenkään äitiä loukata, pahoittelemme väärinymmärryksestä syntynyttä mielipahaa.

  Olennainen osa tätä blogia, kuten blogeja yleensäkin, ovat kommentit. Niissä väkisinkin lyhyitä blogimerkintöjä kommentoidaan, kyseenalaistetaan ja laajennetaan. Perinteisessä tiedonvälityksessä itse toimittajan tekemän jutun tehtävä on jo monipuolisesta valotttaa eri puolia asiasta, blogeissa kommentit tekevät osaltaan tätä työtä. Median tulkitsemisessa on aina olennaista ymmärtää median luonne, tässä tapauksessa blogin.

  Mukava kuulla, että näitä kirjoituksia luetaan. Kaikenlaista palautetta on aina mukavaa ja myös tärkeää saada. Luettavaksihan näitä väännetään.

  Ami Amppari, keskiviikko 9.5.2007 klo 08:54
 10. Päinvastoin kuin muiden kommentoijien, minun huomio kiinnittyi Ami Ampparin kirjoituksen 1. kappaleeseen.

  Omat Visa laskuni olen tyytyväisenä vastaanottanut Postin/Itellan Netposti-palveluun vuodesta 2001 (www.verkkoposti.com), enkä ole mitään maksullisuutta tai epäonnistumista havainnut. Päinvastoin palvelu kehittyy pikku hiljaa jatkuvasti paremmaksi ja kattavammaksi.

  Ilmeisesti Ami tarkoitti jotain muuta minulle tuntematonta Postin e-mail palvelua.

  priku ryl, keskiviikko 9.5.2007 klo 15:22
 11. Lisäisin, tai oikeastaan korjaisin, että Suomen Posti tunnetaan nykyisin nimellä Itella.

  _Kao-, keskiviikko 9.5.2007 klo 15:46
 12. Korjaisin, että Suomen Posti ei ole nykyään kokonaisuudessaan Itella, vaan kuluttaja-asiakkuudet ovat edelleen Posti-brändin alla.

  konsultti, keskiviikko 9.5.2007 klo 17:00
 13. Joo, oli vähän ohimennyttä tuo Postin nimestä hammastelu, tilaisuus teki tyylirikkojan. Tämä minun muistelemani palvelu oli siis ihan sinällään tavallinen sähköposti, kuten siis Gmail, Luukku tai Hotmail. Se varmaan oli jotain tuota vuosikymmenen ihan alkua, koska systeemi ei ensin halunnut hyväksyä silloisen asunnon monimutkaisempaa osoitetta. Pitääpä käydä tutustumassa tuohon Postin palveluun. Näin sitä kommenteissa saadaan lisää tietoa ja näkökulmia puutteelliseen kirjoitukseen, kiitos.

  Ami Amppari, keskiviikko 9.5.2007 klo 18:06
 14. Nyt kun liikenne- ja viestintäministeriö sekä viestintävirasto ovat todenneet, että ulkomaiden kautta kulkeva kansallinen sähköpostiliikenne ja matkapuhelinliikenne ovat riskejä, kannattaisi postin myydä sähköpostipalvelu, missä liikenne ei kulje Ruotsin eikä Yhdysvaltain kautta, vaan koko ajan Suomessa.

  Yritysasiamies, keskiviikko 9.5.2007 klo 21:49
 15. Hei,

  itse vastaanotan Postin Netpostiin Visa-laskuni lisäksi myös sähköisen palkkalaskelman. Ja sitäpaitsi Netposti ei ole sähköposti, vaan sähköinen asiointipalvelu. Saisinpa vielä veroilmoituksenkin sinne. Posti tuntuu kehittävän palvelua toden teolla, arkistointiaikakin kuusi vuotta ja vielä toukokuussa lähettäjämäärän pitäisi räjähtää!

  Lyyli, sunnuntai 13.5.2007 klo 23:42