UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Suomelle Pokémon -korttipeli mestaruus

Ami Amppari, perjantai 24.8.2007 klo 10:55

Otsikon nähdessäni voisi kauniisti sanoa, että olin kovin hämmästynyt. Ensinnäkin siitä, että Pokémon-ilmiö vielä elää jossain muodossa, sitten siitä, että pelissä on maailmanmestaruuskisat. Myös itse uutinen eli asian uutisointi herätti minussa huvituksensekaista ällistystä.

Pokémoniin minulla ei sinällään ole ollut suoraa kosketusta, mitä nyt vierestä täysin asiaa ymmärtämättömänä joutunut vähän seuraamaan. Vajavaisen ymmärrykseni mukaan kyseessä on maailma, jossa erilaiset voimat ja kyvyt määrittelevät eri olioiden voimasuhteita ja sitä kautta sitä, että kuka todella hallitsee. Tällaisia kuvioitahan ihminen on aina halunnut rakentaa Olympoksen jumalista ja kremlologian neuvostojohtajien voimasuhteita mittavaan hämärän rajamailla kulkevaan tutkimukseen. Pokémon on tietysti täysin synteettinen, fiktiivinen maailma, jolla ei ole sitä vähäistäkään kosketusta oiekaan elämään. Mutta siksi se onkin varmasti viehättävää, sillä oikeassa elämässä sotkut ja yllätykset ovat ainainen riesa. Pokémonissa asiat ja säännöt ovat selkeitä ja kortteihin painetut asiat muuttumattomia.

Ällistyksestäni huolimatta tuntuu tämä Pokémon-systeemi vähän sulateltuna jopa ihan sympaattiselta asialta. Ainakaan tämä ei varmaan ketään vahingoita. Eli lämpimät onnittelut Pokémon-maailmanmestari Tom Roosille, kyllä ainakin minulle tämä maailmanmestaruus kelpaa. Suomalaisena kun olen niille kovin perso.

Suomelle Pokémon -korttipeli mestaruus

Jaa: Facebook | Twitter