UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Suomen X-Factor jäljessä tavoitteistaan

Antti Amppari, lauantai 17.4.2010 klo 13:05

X-Factorilla ei mene lujaa. Sen verran mitä olen uutisotsikoita seurannut, on sarjan katsojamäärät jatkuvasti niin sanotusti pakkasen puolella. Mutta, siis mikä X-Factor? Ai brittiläiseen formaattiin perustuva musiikkilahjakkuuksien etsintäohjelma? Kuulostaa kiehtovalta, suorastaan mullistavalta ajatukselta.

Vaan olenko kuullut joskus ennenkin tämänlaisesta ideasta? Mietitäänpäs. Ensin Suomessa taisi olla uusiseelantilaiseen formaattiin perustuva television kykyjenetsintäohjelma Popstars. Sitten tuli Idols, suomalaisversio myös brittiläisestä Pop Idol -televisio-ohjelmaformaatista, jossa haetaan laulajakykyjä. Onko tässä havaittavissa kenties jonkin sortin kiertokulkua, kierrätystä jopa? Unohtamatta tietenkään näiden kolmen ohjelman lisäksi kymmenkunta muuta ulkomailta ostettua tv-formaattia, mistä me suomalaiset olemme saaneet nauttia vuosien mittaan.

On se tosiaan siis kumma juttu, että X-Factor on jäljessä katsojatavoitteistaan. Harmin paikka, sillä tällä menolla menee ohjelman arvovaltaisen tuomariston työ vallan hukkaan. Siellä on kuitenkin musiikin monilahjakkuus nahkakuula Renne Korppila, kannuksensa kannuillaan ansainnut Linda Lampenius ja Gugi Kokljuschkin. En tiedä kuka viimeinen herrasmies on, mutta luultavasti hän on se ainoa henkilö kenet tästä kolmikosta kannattaisi tietää.

Suomen X-Factor jäljessä tavoitteistaan

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 5 kpl

 1. Ärsyttävä ohjelma. En tykkää käydä karaoke illoissakaan, ymmärrän kyllä jos jotkut tykkäävät laulaa, mutta kun sitä laulua on joidenkin pakko kuunnella se siitä tekee rasittavaa.

  Juu, sunnuntai 18.4.2010 klo 18:34
 2. Joo, eihän tuota ohjelmaa pysty katsomaan vaikka haluaisi. "Ja nyt on vielä 8 sekuntia aikaa soittaa ja äänestää... äänestä... äänestä" ja sitten "on niin vaikea päättää kuka pudotetaan kun te ootte NIIN hyviä" - joka kerta sama. Ja ne kappalevalinnat on karmeita. Mikä ihmeen virsi siellä eilenkin vedettiin oikein lapsikuoron kanssa (tosi aneemisia lapsia muuten)? Yök. Katsoin piruuttaan USA:n x-factorin voittajan youtubesta. Vähän eri planeetalta...

  Acid7, maanantai 19.4.2010 klo 09:35
 3. joku kysyi että minkä takia tuollaiset karaoken SM-top 6 laulajat ovat päässeet äks-faktoriin.

  sitten tajusimme että karaokepubit olivat varmaan juuri silloin kiinni kun karsinnat olivat menossa.

  MURMUSKA, maanantai 19.4.2010 klo 10:20
 4. Itku oli lähellä kun viime kerralla käänsin maikkarille kahden tunnin American Idolin jälkeen.

  Xerxes, torstai 22.4.2010 klo 19:38
 5. MUISTA KATSOA SEURAAVA HUIPPUJÄNNITTÄVÄ X-FACTOR LÄHETYS MAIKKARILTA!!!!1111 KUKA TIPPUU SEURAAVAKSI!!!1111??? MUISTA KATSOA!!!!

  jee.

  Heikki Paasonen, torstai 22.4.2010 klo 20:06