UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Epäonnistuneesta helikopterin vaimentimesta mullistava kaiutin

Ami Amppari, perjantai 11.1.2008 klo 10:12

Tämmöinen keksintö sitten tällä kertaa. Jos nyt oikein tulkitsin, niin tuosta on saatavissa ohuita ja ajan mittaan myös varmasti erittäin paljon halpenevia kaiuttimia. Eli sitten niitä voi kärjistäen sanottuna lätkiä minne vaan kuinka paljon vaan. Eli minne vaan saa kuinka paljon vaan kaikkea ääntä. Ei kuulosta hyvältä.

En minä mitään ikihonkain kuiskailua oman elinympäristöni äänimaailmaksi kaipaa, mutta joku tolkku melussakin saisi olla. Näkökykyämmehän käytetään jo melkein kaikin mahdollisin keinoin kertomaan milloin mistäkin, useimmiten jostain hienosta ostettavasta. Jos vaikka normaalista katumaisemasta riipisi irti kaikki mainoskyltit, ikkunateipit, ulkomainokset ja vastaavat, niin aika läjä siitä syntyisi.

No, kaikkeen tottuu ja on kai pakkokin. Viikonloppu sentään tulossa, ilmeisesti tarpeeseen, kun tällainen purkaus tuli tällä kertaa.

Epäonnistuneesta helikopterin vaimentimesta mullistava kaiutin

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 9 kpl

 1. Tuo vaikutti oikeasti aika mielenkiintoiselta, jo muutenkin kuin pelkästään äänen tuottamisen osalta melko mullistavalla tavalla, lähinnä esim. tuo osa herätti mielenkiintoni

  " Mahdollisuuksia on paljon. SurfaceSound-materiaali voidaan saada myös värähtelemään, jopa siten, että jokaiselle sormelle on oma taajuus, AFP kertoi. "

  Voi poikia monenlaisia sovelluksia, muitakin kuin kaiuttimia.

  En kuitenkaan lähtisi paasaamaan että taivas putoaa jälleen, kehitys kehittyy ja sillä hyvä.

  stereo, perjantai 11.1.2008 klo 11:14
 2. Hmm, tuli mieleen idea uudesta laitteesta. Jos äänimainostaminen lisääntyy hurjasti ja vastaääni teknologia kehittyy niin voisi valmistaa AdBlock-kuulokkeet jotka suodattavat kaikki tunnetut mainosäänet kätevästi pois haittaamatta kuitenkaan muuta meteliä. :)

  HSB, lauantai 12.1.2008 klo 09:39
 3. Offtopic: Tuli tässä mieleen, että noissa uutisten Suosituimmissa voisi olla enemmänkin kohtia kuin vain nuo 10. Tai asetuksista jopa voisi valita, kuinka monta kohtaa näytetään. Syynä tähän ovat nämä Paris, Britney yms. "uutiset", jotka usein hautaavat alleen monta ihan mielenkiintoista juttua...viihde/musiikki-suodatinta ei kuitenkaan viitsi asettaa kun aina silloin tällöin viihteessäkin jopa tapahtuu jotain...

  sdasdassa, sunnuntai 13.1.2008 klo 11:10
 4. Kiitos kehitysideasta, nimimerkki sdasdassa.

  Itseä kiinnostavan aihealueen suosituimpia uutislinkkejä voi kätevästi selata myös valitsemalla Suosituimmat-osion Kategoria-alasvetovalikosta haluttu kategoria ja klikkaamalla Hae-nappia. Tällöin listataan vain kyseisen kategorian suosituimmat uutiset.

  Onni | Ylläpito, sunnuntai 13.1.2008 klo 12:25
 5. Kappas vain! ..jäänyt tuo aivan huomaamatta :D Lienee melko uusi toiminto.

  sdasdassa, sunnuntai 13.1.2008 klo 13:15
 6. Hmöö, ei kai noissa NXT paneeleissa mitään uutta ole, johan niitä on ollu 10 vuotta ainakin. Vai onko tuossa kyseessä joku eri juttu?

  meminirkki, maanantai 14.1.2008 klo 02:57
 7. "Näyttö voidaan jakaa kuudeksi erilliseksi kauttimeksi: toisin sanoen se mahdollistaa keskustelun kuuden henkilön kanssa yhtaikaa."

  Mitä tekemistä kaiuttimien määrällä on sen kanssa monenko ihmisen ääntä voidaan yhtäaikaisesti toistaa =D

  Jarppa, maanantai 14.1.2008 klo 09:56
 8. " Jarppa, 14.1.2008, klo 9:56
  "Näyttö voidaan jakaa kuudeksi erilliseksi kauttimeksi: toisin sanoen se mahdollistaa keskustelun kuuden henkilön kanssa yhtaikaa."

  Mitä tekemistä kaiuttimien määrällä on sen kanssa monenko ihmisen ääntä voidaan yhtäaikaisesti toistaa =D "

  En ole varma mutta käsitin tuon siten että kun näyttö jaetaan erillisiksi "kaiuttimiksi" , niin kuva esim. MSN chatti, yhdistetään aina tuohon kaiutin-alueeseen, niin ilmeisesti tuolloin voidaan erotella äänet luonnollisesti näytöstä siten että kuulija saa selvää kuka puhuu...

  Mutta en puhu kokemuksesta, puhdas arse-feeling...

  stereo, maanantai 14.1.2008 klo 10:00
 9. Bassontoisto varmasti olemattoman ja täysin surkean välimaastossa...

  Lasse, maanantai 14.1.2008 klo 23:41