UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Pohjois-Korea valmistautuu Kimin juhliin

Ami Amppari, perjantai 15.2.2008 klo 13:43

Jos on luottaminen länsimaisen median antamaan kuvaan, ja miksei tässä yhteydessä olisi, ovat pohjoiskorealaiset rakentaneet valtion, joka elää suorastaan rinnakkaistodellisuduessa verrattuna muuhun maailmaan. Kun kaikki mediat ovat täysin diktatuurin valvonnassa ja kaikki muukin kanssakäyminen muun maailman kanssa on rajoitettu täysin minimiin. Ei ole siis mikään ihme, että pohjoiskorealaisten maailmankuva poikkeaa varmasti huomattavasti esim. meikäläisestä.

On hyvin todennäköistä, että suurin osa kansaa uskoo hyvin lujasti Kim Jong-Ilin olevan paras mahdollinen johtaja heidän elämänsä ja hyvinvointinsa kannalta. Hänen isänsä ja Pohjois-Korean mallin varsinaisen luojan Kim Il-Sungin kuollessa suru ja hysteria olivat valtavia. Luulisin kansan enemmistön aika tavalla uskovan heidän elävän maailman parhaassa maassa.

Jossain vaiheessa Pohjois-Korean järjestelmä varmasti murtuu, toivottavasti rauhanomaisesti. Pahimmillaan se murtuminen voi sytyttää liekkeihin koko Korean niemimaan ja sen maailmankulman. Jopa kirjaimellisesti, sillä maalla on hallussaan ydinaseita. Mutta miten ikinä järjestelmä kaatuukin, on sen jälkeen olemassa parisenkymmentä miljoonaa, rumasti sanottuna, tynnyrissä kasvanutta ihmistä. Siinä on sitten luvassa jälleenrakentamista henkilökohtaisella, sosiaalisella, psykologisella ja yhteiskunnallisella tasolla enemmän kuin ikinä missään.

Pohjois-Korea valmistautuu Kimin juhliin

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 5 kpl

 1. Eräs parhaista huumorisivustoista on juurikin Pohjois-Korean virallinen Internet-sivu. Suosittelen tutustumaan.

  http://www.korea-dpr.com/

  Siellä on mielenkiintoinen kohta, jossa voi ostaa Pohjois-Korean postimerkkejä. Joskus kiusallani kyselin tuota ostoa, ja kaupat olisi pitänyt tehdä Madridissa toimivan välittäjän kanssa. Jätin kaupat tekemättä.

  Masse, perjantai 15.2.2008 klo 17:17
 2. Minua kiehtoo ajatus vierailla Pohjois-Koreassa. Olisi mukavaa kokea, miten pohjois-korealaiset eroavat esimerkiksi hong kongilaisista, jotka ovat sitten aikalailla toisessa ääripäässä japanilaisten kanssa.

  Matkailija, perjantai 15.2.2008 klo 17:47
 3. Ehdin aikoinaan käydä DDR:ssä, vieläpä sikäläisten "vaalien" aikaan.Neues Deutschlandin mukaan muistaakseni äänestysprosentti oli vain 98,1...Ja kaikki äänet menivät yllättäen SED:lle! Elämä Leipzigissa oli jotenkin unenomaisen epätodellista...Pohjois-Koreassa elämä on varmaan unenomaisen painajaismaista tavallisella kansalaisella.

  ellandroad, maanantai 18.2.2008 klo 04:16
 4. On se hieno mies tuo Kim, säveltänyt monia oopperoita suoraan kehdosta, hän on suuri elokuvan mestari, lentopelostaan huolimatta taitava hävittäjälentäjä, ja mikä upeinta, hän löi 11 hole-in-onea pelatessaan golfia ensikertaa.

  Lisäksi elektroniikkayrityksen asiantuntijat ovat sanoneet seuraavaa
  -"Hänen syvä tietämyksensä sähkötekniikasta sai häntä kuunnelleet asiantuntijat laskemaan katseensa nöyrästä kunnioituksesta."

  By. P-korean propagandakoneisto...

  maukku, maanantai 18.2.2008 klo 19:54
 5. Millonkohan vanhasen matti alkaa tekee aarioitaan ja sonaattejaan? Sensurointia ainakin osaa hallituksensa harrastaa ihan Kim Jongin malliin :)

  asmalama, tiistai 19.2.2008 klo 17:12