UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Metropoli venyttää levikkiään Tallinnaan

Ami Amppari, tiistai 27.5.2008 klo 15:45

Jos syön yksinäni, haluan aivan ehdottomasti lukea samalla. Myös seurassa teen niin mielelläni, mutta se on usein vähän hankalampi juttu. Lukemiseen kelpaa hätätapauksessa lähes mikä vain tekstin kasauma. En oikein tarkkaan itsekään ymmärrä, että mistä siinä oikein on kysymys, sinällään tuntuu järjettömältä tällainen käytös. Kaivakaa nyt joku jostain joku psykologi ja muu käyttäytymistieteilijä selittämään minulle ja ehkä monille muillekin tätä.

Tämä hinkuni yhdistää syömistä ja lukemista on saanut minut muutamaan otteeseen tarttumaan pikaruokalassa tässä uutisessa mainittuun Metropoli-lehteen. Täytyy sanoa, ihan vain omana mielipiteenäni, että siinäpä on todella huono lehti. Siis oikeasti. Hyvin, tai edes sinnepäin, kirjoitetut jutut ovat poikkeuksetta puffeja, lehden oma tuotanto on vähän suoremmin sanottuna säälittävää sössimistä. Minusta parasta lukemista koko lehdessä ovat olleet varmaan maahantuojan markkinointiosaston tekemät vuokravideoselostukset. Ei pitäisi olla ylivoimaista osata hankkia edes joku kirjoitustaitoinen ja lehdentekoa ymmärtävä mukaan porukkaan, kun kerran myynti ja markkinointikin vaikuttaa olevan kunnossa. Jos eivät olisi, niin tämä lehti ei ilmestyisi. Mutta kukin saa tietysti ajallaan, lahjoillaan ja energiallaan tehdä mitä lystää, vaikka sitten huonoa lehteä.

Metropoli venyttää levikkiään Tallinnaan

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 2 kpl

 1. Yhtä tyhjänpäiväisiä ne ovat tämän blogin jorinat. Hei kamoon! Ketä kiinnostaa se lukeeko ja syökö joku nimimerkki Ami Amppari yhtä aikaa vai ei? Mieluummin jättää sen blogimerkinnän kirjoittamatta jos ei ole asiaa. Ja ainakaan tärkeää asiaa ei ole se, että yksi media (tämä turhanpäivänen blogi) arvostelee toista mediaa (ilmaisjakeluläpyskää).

  Että tässä tapauksessa kriitikin piikki osuu Ami Ampparilla omaan nilkkaan.

  Okkitiirk, tiistai 27.5.2008 klo 23:25
 2. Eri medioissa lähtökohta sisältöihin on aina vähän erilainen. Lehdessä esim. odottaa tietynlaisia asioita ja blogeissa puolestaan voi olla hyvinkin erilaisia. Lasten kolmipyörä ja perävaunurekka ovat kumpikin periaatteessa liikkumiseen tarkoitettuja välineitä, mutta hyvin erilaisia kuitenkin monin tavoin.

  Tämä ei tarkoita sitä, etteikö tätä blogia voisi pitää tyhjänpäiväisenä lätinänä, niin saa kaikin mokomin tehdä. Mutta tämän blogin, kuten muidenkin blogien, perusideana on esittää kirjoittajan tai kirjoittajien näkemyksiä ja ajatuksia. Näistä saa lukija sitten valita ne, joissa on jotain itselle syystä tai toisesta kiinnostavaa. Näinhän on asia myös lehdissä. Lukemis-syömis-kytkennän toin esiin kertoakseni, että miksi olen Metropoliin tutustunut ja sen jälkeen esitin oman näkemykseni kyseisen median olemuksesta. Minun mielestäni mediakritiikki on tärkeä asia ja sitä on oikeutettu tekemään jokainen medioiden kuluttaja. Jos mediakritiikkiä ei saisi mediassa tehdä lainkaan, niin missäs sitten. Tai jos sitä saisi tehdä vain tarpeeksi arvovaltaisissa, "oikeissa" medioissa kuten Okkitiirk tuntuu esittävän.

  Mielellään sitä palautetta kuitenkin aina ottaa vastaan, joten kiitos tästä näkemyksestä.

  Ami Amppari, keskiviikko 28.5.2008 klo 09:09