UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Suomenruotsi saa uuden verkkolehden

Ami Amppari, keskiviikko 19.11.2008 klo 11:51

Suomenruotsalaiset kulttuuri- ja mediatoimijat ovat tekemässä todella lujaa satsausta verkkoon. Kun Suomessa perustetaan verkkopalvelu, jossa työskentelee 16 henkeä, on kyseessä todella mittava panostus. Niin mittava, että tekijöiden on oltava hyvin varmoja onnistumisestaan. Ehkä liiankin varmoja, johtuu väkisinkin mieleeni. Toki heillä on poikkeuksellisen hyvät lähtökohdat työlleen. Valmiiksi suosittu yhteisö Berusad.org, hyvin tavoitettavissa oleva, tarkka kohderyhmä ja myös paukkuja tehdä asioita alusta alkaen perusteellisesti. Mutta silti minulla hälytyskellot soivat, kun esiin tulee toimija, joka kertoo suurin piirtein vain sen, että nyt tehdään jotain todella isosti, mutta ei kerrota oikeastaan mitään siitä mitä tehdään.

Suomalainen uusmediamaailma on nähnyt tällaisia markkinoiden valtaamista julistavia toimijoita ennenkin. Suurin kupla oli Igglo, jonka piti muuttaa asunnonvälitys kokonaan, mutta joka sittemmin hautautui yritysmyynnin myötä pikkuruiseksi osaksi Oikotietä. Paljon kohutun Fruugo-palvelun piti tässä juuri lanseerata verkkokaupan mullistava kokonaisuus, mutta suuria odotuksia nostatetussa esittelytilaisuudessa Tukholmassa varottiin MikroPC.netin mukaan sanomasta sitten palvelusta yhtään mitään konkreettista.

En osaa sanoa, onnistuvatko suomenruotsalaiset sivustossaaan tai onko Fruugo tosiaan mullistava palvelu, mutta sen osaan sanoa, että etukäteen ei voi julistaa ikinä itseään voittajaksi. Verkossa väki liikkuu vilkkaasti ja menestystä on ihan yhtä vaikeaa sanoa kuin vaikkapa musiikissa. Jos tekijä on osaava ja maineikas, jos tuotanto on kohdillaan ja markkinointi kunnossa, niin silloin voi hyvinkin tulla iso hitti. Mutta ihan yhtä hyvin voi olla tulematta ja hitin tekee joku tuntematon pikkutekijä pienillä resursseilla. Kävijämäärät ovat verkossa aina oikeassa, ainakin liiketaloudellisen menestyksen kannalta.

Marmai.fi: Suomenruotsi saa uuden verkkolehden

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 2 kpl

  1. Saahan sitä yrittää, mutta Suomi on kuitenkin pieni maa ja suomenruotsalaiset on pieni vähemmistö Suomessa. Jos suomenruotsalaisia on ehkä 250K, niin ehkä 50K kuuluu sopivaan ikäryhmään ja näistä 10% eli 5 000 voisi olla optimaalisessa tilanteessa asiakkaita.

    Näyttää olevan aika selvä juttu, että jos pelkästään kohderyhmää aiotaan palvella niin toiminta pyörii tappiolla.

    Juha, torstai 20.11.2008 klo 12:44
  2. Niin, mutta tässä tapauksessa rahallisella tappiolla ei ole mitään väliä, sillä suomenruotsalaisilla riittää kyllä rahaa! Eikös kuitenkin esim. HBL:ää olla pyöritetty tappiolla jo vuosikausia? Raha ei tässä paina, vaan kielipolitiikka! Eikö nyt olla perustamassa omaa suomenruotsalaista aamu-tv:täkin? Ei varmaan tuota voittoa se.

    gubbe, maanantai 24.11.2008 klo 13:23