UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Britannia asensi Windowsin ydinsukellusveneisiin

Ami Amppari, perjantai 19.12.2008 klo 15:00

Tämä uutinen napautti omassa ymmärryksessäni huumorihermoa oikein kunnolla. Kun mielikuvatasolla yhdistetään käsitys Windowsista epävakaana käyttöjärjestelmänä ja ihmiskunnan ehkä tehokkaimpana sota-aseena pidetystä ydinsukellusveneestä ja sen äärimmäisen haastavasta toimintaympäristöstä, niin komiikkavalo syttyy. Ylipäätään komiikkahan syntyy usein siitä, kun kaksi toisiinsa kuulumatonta asiaa yhdistetään. Sillä tasolla Windows for Submarines kuuluu samaan sarjaan kuin naiseksi pukeutunut mies, pyörää ajava apina tai aikuisen tavoin toimiva pikkulapsi. Tai mitkä yhdistelmät nyt kenenkin mielestä hauskoja ovat.

Nyt täytyy vain toivoa, että nuo järjestelmät ihan oikeasti toimivat. Saattaa nimittäin huono omatunto kolkuttaa, jos nämä järjestelmät joskus aiheuttavat oikeasti onnettomuuksia. Ydinsukellusveneet tuomiopäivän aseistuksineen ja ydinreaktoreineen kantavat kuitenkin mukanaan oikeita ihmisiä. Mutta nyt hymyilyttää ja pakko on juttua vielä jatkaa.

Onkohan Googlelta tulossa selainpohjaisia komentojärjestelmiä tai jos vaikka maailman eri laivastojen nörtit loisivat yhdessä jonkinlaisen open source -järjestelmän. Tässä tapauksessa sen nimi lienee olisi Open Submarine. Eikun wiki pystyyn ja puuhaan.

Britannia asensi Windowsin ydinsukellusveneisiin

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 9 kpl

 1. Ihan sama minkä tekemänä, ei ne ohjukset sieltä vahingossa lähde.

  Juha, perjantai 19.12.2008 klo 19:31
 2. Ja ihan täysin off-topic... Toi hohottava joulupukki etusivulla on aivan helvetin ärsyttävä! Sitä ei saa edes adblockilla pois...

  Mikko, lauantai 20.12.2008 klo 14:37
 3. Toisinkuin kirjoittaja ehkä kuvittelee niissä ei pyöri ihan stokki-xp.

  Ile, lauantai 20.12.2008 klo 17:33
 4. Onhan se uskomattoman koomista, että windows sukellusveneeseen. Se on vaan aika riskialtista kun windows sulkee ja avaa ikkunoita sukelluksissa olevassa sukellusveneessä ihan sattumanvaraisesti...mielenkiinnolla odotan ensimmäistä ongelmaa...

  Niin, lauantai 20.12.2008 klo 21:06
 5. Kuullostaa aika skezilt, windowshan tunnetusti toimii kuin junan vessa. En kyl lähtis haravoimaa mitää merenpohjaa millää windows 95 ydin kamal, yleensä windowssille tuottaa vaikeuksii edes pyörittää miinaharavaa... .`/

  Mannelahna, maanantai 22.12.2008 klo 14:12
 6. Systeemit jumiin meren alla ja sitten käynnistämään uudelleen. Kauankohan siihen menee ja riittääkö elossapitoon virtaa?

  Tai joku miehistön jäsen ottanut vähän muistitikulla ohjelmia tylsiin päiviin ja virus? Virustorjunta pyörimään joka varaa muistin joksikin aikaa.

  Tuskin ohjukset sentään lähtee paitsi jos jotkut miehistöstä rupeaa liian innokkaasti pelaamaan Red Alerttia. :)

  heh, keskiviikko 24.12.2008 klo 18:54
 7. Niin, nythän sukellussoltut pääsevät vääntämään RA:ta oikein asenteella :) Tosielämä ja peli menevät pikkuisen sekaisin ja voilá : pöytä on katettu kaaokselle. Jatkaen ajatusleikkiä : vaikka nuo Wintöötit tulevatkin purkkien järjestelmiin, niin mitenköhän onnistuisi koodata toiminnolle "pistele nuke menemään" RA:ssa yhteys samaiseen komentoon oikeassa veneessä... tai mitä tapahtuu, kun soltut vääntävät kiukulla verkossa maalla olevien kanssa skirmishiä ja tuskastuvat vastapuolen tarjoilemaan nukesateeseen... Onnittelut jokatapauksessa briteille vakaasta valinnasta ja sitten vaan siirrytään odottelemaan tietoa siitä, koska ensimmäinen sukellusvene on saatu kaatumaan :)

  Yuri, torstai 25.12.2008 klo 01:59
 8. Ehkä se on sama Windows kun on siinä lentävässä autossa. Tai ehkä ne teki siitä autosta sukellusveneen niin se ei kolise alas niin näkyvästi ja kovaa.

  Kid, sunnuntai 28.12.2008 klo 20:22
 9. Ehkä sama windows-versio kuin Otto-automaateissa? Nehän ovat hyvin luotettavia. En ole kuin kahdesti nähnyt kaatuneen automaatin viimeisten viiden vuoden aikana...

  hmm, perjantai 2.1.2009 klo 09:59