UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Armeijalle ohjesäännöt wikillä

Ami Amppari, perjantai 14.8.2009 klo 14:02

Tämä uutinen tuntui yllättävältä, mutta en osannut sanoa ensin miksi. Pikku hiljaa esille kaivautui se päätelmä, että villi ja vapaa wiki sekä hierarkkinen sotilasorganisaatio tuntuvat aika vierailta toisilleen. Wikit kun tapaavat syntyä, kukoistaa ja kuollakin ihmisten vapaaehtoisen innostuksen varassa. Vaikka jo jonkin aikaa on ollut liikkeellä ihan järkeenkäypiä aloitteita muuttaa yritysten intranettejä wikipohjaisiksi, niin järeystasoltaan on tämä hanke ihan uutta. Jotenkin haluttaisi ajatella, että wiki ei tällaiseen käskyttämiseen taipuisi. Se lienee vain turhaa romantisointia, sillä wiki ei välitä väännetäänkö siihen kakkukestien järjestämistä vai sotilaan varustusta taistelukentällä.

Yhdysvaltain armeijassahan on jo jonkin aikaa hyödynnetä uutta teknologiaa myös päätelaitteissa. Kenttäolosuhteissa sotilaat ovat ottaneet käyttöön iPodien ja IPhonen eri omaisuuksia ja hyvien tulosten takia ne ovat myös virallisesti käytössä tällä hetkellä. Vastapuoli puolestaan käyttää verkkoa oman näkökulmansa esiin tuomiseen ja erityisesti erilaisten videopätkien maailmanlaajuiseen levitykseen. Tästähän periaatetasolla sosiaalisessa mediassa ja teknologiassa parhaimmillaan on kysymys: ihmiset soveltavat sitä omaan elämäntilanteeseensa hyödyttämään omia päämääriään. Jopa sodan kaltaisissa äärimmäisissä olosuhteissa.

PS. Tasaluvut viehättävät ihmisluonnetta. Niin minuakin ja siksi juhlistan tätä merkintää pienellä saavuttamisen täyteisellä tuokiolla, koska tämä on 300. Ami Ampparin merkintä tässä blogissa.

Armeijalle ohjesäännöt wikillä

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 4 kpl

 1. Onnittelut tasalukemasta. 300 juttua on aika iso luku. :) Toivottavasti jatkossakin juttuja piisaa.

  eväs, perjantai 14.8.2009 klo 21:34
 2. Armeija.Laitetaan seuraavaks ruusu piipunvarteen.Ehkä se tulee seuravassa hallitusohjelmassa-****n viherpiiperöhörhöt toivottasti tulee tuskaton kuolema seuraavassa sodassa.Ja kun vielä ymmärtäis minkä puolesta sotii,kertkokaapa naiset,kun on itselle jäänyt vähän hämäräksi.Terveis reservin korppi!

  ***tu et ahistaa , lauantai 15.8.2009 klo 07:24
 3. Mitenköhän wikipohjaisuus liittyy noihin juttuihin yhtään mitenkään? Tehokas tiedonvälitys ja informointi yksikön sisällä on mielestäsi jotenkin huono asia, vai oletkohan vain huomannut tässä aiheen johon voit tulla avautumaan, vaikkei liity asiaan mitenkään? Taitavat siellä armeijassa karsia kokonaan oman ajattelun ja sitä myötä myös luetunymmärtämisen pois.

  T: Aseistakieltäytyjä jyväskylästä, joka onneksi osaa vielä lukea

  RND, sunnuntai 16.8.2009 klo 17:24
 4. Muistakaahan kielenkäyttö. Blogimme ohjeet ovat yksiselitteiset:

  "...äläkä käytä ala-arvoista kirjoitustyyliä (kiroilu, rasismi...)"

  Tästä lähtien nimimerkit/nimet, jotka sisältävät kirosanoja poistetaan ilman etukäteisvaroitusta. Lisäksi kirjoittajan IP-osoite otetaan talteen.

  Onni | Ylläpito, maanantai 17.8.2009 klo 10:07