UutisetSääNetti-TVTV-opasSoMeHakuPalaute
Blogiarkiston etusivulle

Ampparit.com uudistuu torstaina 4.11.

Onni | Ylläpito, tiistai 2.11.2010 klo 14:07

Kesällä aloitettu uuden Ampparit.com:n kehittäminen on nyt maalisuoralla. Maaliviiva ylitetään ylihuomenna (to 4.11.), jolloin uusi versio julkaistaan. Suunnitelmamme on, että torstaina alkuiltapäivästä entistä ehompi Ampparit on julkaistu. Tällöin myös tulen esittelemään uuden kokonaisuuden tarkemmin.

Uudistus tulee vaikuttamaan Amppareihin kokonaisvaltaisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että oma Ampparit-profiili on päivitettävä. Otamme luonnollisesti kaiken mahdollisen talteen, mutta jotkin uudistuneet toiminnot vaativat personointivalintojen päivittämistä. Pahoittelen tästä aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa.

Tähän merkintään myös loppuu blogimme sen nykyisessä muodossaan. Ami ja Aaro Amppari pyysivät välittämään kiitoksensa kaikille, jotka seurasivat ja kommentoivat heidän kirjoituksiaan. :)

Jaa: Facebook | Twitter

Kommentit: 29 kpl

 1. Sit semmonen juttu et jos vahingossa laittaa +/- uutiselle, niin olis just jees, jos sen vois vaihtaa myöskin takas sit, aika turhauttava ja harmittava nykyinen skripti.

  Uncler, tiistai 2.11.2010 klo 17:20
 2. Julkaistaanko uusi ampparit.com jatkossa vuosittain pidettävässä ampparit-world gaalassa jossa amppareiden työntekijät puhuvat pilvistä ja väliajalla isorintaiset laulajat viihdyttävät yleisöä?

  katchu, tiistai 2.11.2010 klo 20:33
 3. Uncler, pahoittelen, ainakaan tähän uudistukseen kyseistä asiaa emme ole toteuttamassa.

  katchu, mikäs sen mukavampaa, jos tuollaisen tapahtuman voisi joskus kokea. :)

  Aikaisemmista uudistuksista poiketen päätimme tällä kertaa ilmoittaa asiasta avoimesti etukäteen. Näin toivomme kaiken sujuvan jouhevammin, koska ihmiset kerkeävät varautua siihen, että jotain on tapahtumassa. Sen olemme oppineet, etteivät yllätykset ole kaikkien mielestä mukavia, vaikka niiden kautta yrittäisikin parantaa asioiden nykyistä tilaa. :)

  Onni | Ylläpito, keskiviikko 3.11.2010 klo 08:54
 4. Ei kai taas. Lähes ensimmäisistä päivistä alkaen ampparit palvelua käyttäneenä voin vain todeta, että uudistettaessa joka kerta sivusto on mennyt hankalammaksi käyttää ja varsinkin lukea. No, huomenna sitten näkee, joutaako tämä romukoppaan kirjanmerkeistäni ja pois aloitussivun paikalta.

  Fenix, keskiviikko 3.11.2010 klo 12:00
 5. Fenix, kovasti olemme hommia paiskineet sen eteen, että verrattuna tähän kesällä 2008 lanseerattuun versioon uusi kokonaisuus rauhoittuisi, tulisi selkeämmäksi sekä olisi yksinkertaisempi käyttää. Kesällä esittelimme silloisilla kehityssivuilla suunnitelmiamme myös julkisesti ja sitä kautta saimme runsaasti suoraa palautetta esittämiimme asioihin.

  Ei tätä uudistusta kuitenkaan tehdä pelkästään yllä olevien syiden takia. Pyrkimyksenä on tuoda selkeitä parannuksia ja uusia ulottuvuuksia myös sisältöön niin uutiset-, sää- kuin netti-TV-osioissa. :)

  Onni | Ylläpito, keskiviikko 3.11.2010 klo 12:17
 6. Olisi hyvä jos teillä olisi vähän enemmän paikkoja josta hakisitte viihdeuutisia. Nyt tietyt sivustot jyllää ja hyviä uutisjuttuja joutuu hakemaan sieltä täältä

  mikko s, keskiviikko 3.11.2010 klo 14:04
 7. +/- äänestyksen tuloksien perusteella piilotettavat uutiset tulee näkyä uutisten joukossa normaalisti. Monesti näkee tärkeitä uutisia piilotettujen joukossa, kun kaiken maailman punaniskat ovat lätkineet miinuksia. (esim. persuja kritisoivat uutiset ovat usein piilotettujen joukossa)

  Toisekseen ihmiset eivät tunnu ymmärtävän että siinä äänestetään "onko uutinen lukemisen arvoinen" ei sitä että onko lukija samaa mieltä uutisen sisällön kanssa.

  isäm maan puolustaja, keskiviikko 3.11.2010 klo 14:50
 8. Toivottavasti mukaan tulee mahdollisuus suodattaa pois esimerkiksi otsikot:

  - Tässä on...
  - Oho - mikä...
  - Tällainen on...
  - ... - katso kuvat!
  - .... - katso video!
  - Tallipäällikkö (tai vastaava) ylistää Räikköstä/Kovalaista tms
  - Katso tästä kuinka...

  Näin tässä muutamia mainitakseni

  Jahas, keskiviikko 3.11.2010 klo 15:04
 9. Jahas:n esittämiin suotimiin voisi lisätä myös ne otsikot, joissa on kysymysmerkki ja/tai huutomerkki.

  Ampparit on kätevä palvelu, mutta valitettavasti olette taineet vaikuttaa negatiivisesti otsikoinnin (ja ehkäpä itse uutistenkin tasoon). Ihmiset eivät saa mitään vihiä itse uutisesta otsikoinnin perusteella ja BB-nykyihmisiä tuntuu kiehtovan salaperäiset (mutta kuitenkin niin turhat) otsitkot. Uutismedioita taasen ei tunnu kiinnostavan kuin klikkien määrä, joka aiheuttaakin laadun syöksykierteen.

  Henkilökohtaisesti jopa toivoisin, että mainitsemani filtteri olisi oletusarvoisesti päällä, jotta media kilpailisi lukijoista paremmilla otsikoilla ja toivottavasti myös täten paremmilla uutisilla.

  Joitakin vuosia aiemmin tänään käytetty otsikko olisi ollut:
  "HS: Kiireellisesti rakennetut uudet talot alttiita homeongelmille"
  ja tänään se oli:
  "HS: Tässä syy Suomen homeongelmaan – ”Kaikki uudet talot”"

  tai
  "Facebook otti käyttöön uuden fontin"
  oli tänään:
  "Hämmästelitkö Facebookin fonttia? Tässä syy"
  (uutisen kirjoittaja ei itsekään taida tietää mikä tämä 'syy' fonttiuudistuksen taustalla on)

  ps. ja ei, en normaalisti klikkaa epämääräisiä otsikkoja, tein tätä tekstiä varten poikkeuksen.

  Lisäksi, keskiviikko 3.11.2010 klo 15:26
 10. Ai oliks täällä blogikin

  Jonuski, keskiviikko 3.11.2010 klo 15:35
 11. Jaa täällä voi kirjoittaa tällasia kommenttejakin. Tuleeko uuteen versioon sellainen, että voi kommentoida uutisiakin.

  asd, keskiviikko 3.11.2010 klo 15:38
 12. mikko s, olemme pyrkineet kartoittamaan myös viihdelähteet mahdollisimman tarkasti. Mikäli haluaisit nähdä joitain uusia lähteitä Amppareissa, niin otamme mielellämme ehdotuksia ja toiveita vastaan. Jos jotkin lähteet eivät miellytä, niin niistä pääsee kyllä eroon suodattamalla ne kokonaan personoinnin kautta pois.

  isäm maan puolustaja, uuden version pitäisi tuoda tähän äänestys-asiaan parannuksia.

  Jahas, personoinnin kautta voi tälläkin hetkellä suodattaa sisältöä pois yksittäisten sanojen, tiettyjen lähteiden sekä valittujen kategorioiden perusteella. Uudessa versiossa pyrimme tuomaan suodatusasetukset entistä helpommin käytettäviksi.

  Lisäksi, itse käytän 'ei viihdettä' -suodatusta, joka toimii omiin tarkoitusperiini hyvin. Olen lisäksi suodattanut tiettyjä lähteitä kokonaan pois. Näin uutisvirrastani on muokkautunut minulle sopiva. Mielummin siis pyrimme tarjoamaan jokaiselle mahdollisuuden valita oma uutisvirta.

  Onni | Ylläpito, keskiviikko 3.11.2010 klo 16:00
 13. Toivottavasti ei liikaa muutu. Itse olen tyytyväinen sivustoon, enkä tarvitsisi suuria muutoksia.

  HeiHei, keskiviikko 3.11.2010 klo 16:59
 14. HeiHei, oletusteema/-ulkoasu ja perustoiminnot on pyritty pitämään lähellä nykyisiä ratkaisuja. Suurempia muutoksia olemme tehneet sellaisiin osioihin/kohtiin, joissa muutokset ovat vieneet kokonaisuutta eteenpäin muidenkin kuin meidän oman tiimin mielestä. Toivottavasti mahdollisimman moni on huomenna samaa mieltä. :)

  Onni | Ylläpito, keskiviikko 3.11.2010 klo 17:29
 15. Innolla odotan uudistustanne :)

  Meba, keskiviikko 3.11.2010 klo 18:38
 16. Ihme jurputtamista uudistuksista. Sen sijaan että palvelu vaan junnaisi paikallaan, niin ainakin ampparit pyrkii kehittymään.

  valivali, keskiviikko 3.11.2010 klo 18:49
 17. Tarttis voida lukemisen arvoisuuden lisäksi äänestysmahdollisuuden siitä onko jokin jutun aihe hyvä asia vai ei.

  PL, keskiviikko 3.11.2010 klo 19:01
 18. Toiveena olisi uutishaun lisääminen niin että arkistoituna olisi uutisten linkit pidemmälle ajalle (tai vaikka pysyvästi ns. uutisarkisto).

  Uutishaku, keskiviikko 3.11.2010 klo 19:42
 19. Vaikka palvelun käytettävyys onkin mielestäni hyvä, uudistuksia aina tarvitaan, toivottavasti vaan onnistuu. Esim Tuulilasi uudistui muutama viikko takaperin ja käytettävyys heikkeni niin paljon, että vierailuni loppui siihen.

  tänks, keskiviikko 3.11.2010 klo 20:40
 20. Tämä lähde olisi teille erittäin hyvä: Epoch Times
  Uutiset ajantasalla kaikkialta maailmasta ja toimittajat siellä ovat luotettavampia kuin muiden "lehtien", syy tähän löytyy näiden toimittajien halusta antaa maailmalle oikeaa, rehellistä uutisointia.

  Sari, keskiviikko 3.11.2010 klo 21:23
 21. Kun profiilin luoneet ihmiset äänestävät uutisten lukuarvoa +/- painikkeilla, kertyy tietoa kunkin profiilin "uutismausta". Tätä kertynyttä tietoa voisi hyödyntää tilastollisesti kunkin profiilin +/- äänestysten mukaan samanhenkisten käyttäjien löytämiseksi. Tätä kautta voi saada vinkkejä mahdollisesti itseä kiinnostavista uutislähteistä, otsikoista ynnä muusta sellaisesta. Tai samaa uutismakua noudattavien äänestystuloksia voisi painottaa "Äänestetyimmät" otsikon alle kerätyissä uutisissa.

  P.S. Pöh, "yksi plus viisi" pitäisi olla "kuusi" eikä 6... :)

  Tigerleap, keskiviikko 3.11.2010 klo 21:39
 22. Enemmän asiaa siis faktaa. Viihdettä tulee joka tuubasta. Ei mitään olisi-ehkä-uutisia vaan todellista tapahtunutta.

  Oldis, keskiviikko 3.11.2010 klo 22:13
 23. Kun profiilissa ei viihdettä eikä urheilua, niin ei sitten enää mitään Tuksu ja tissi uutisia, jooko. Tiukemmat ryhmät, vaikka housut palais. Eikä mitään omia otsikoita, vaan jos HS kirjoittaa pissi, niin sitten vain pissi.

  Hr 47, keskiviikko 3.11.2010 klo 22:25
 24. Uutis-sivusto on hyvä, vain profiilit tiukemmiksi. Uutiset uutisina ja muu löpinä valinnaiseksi. Eikä mitään vedätyksiä, tyyliin: katso kuva. Jos uutinen vetää, se myös myy. Nopeutta päivityksiin, joskus naapurit voittaa.

  Hulivili, keskiviikko 3.11.2010 klo 22:38
 25. Käytän vain uutis-sivustoa. Hyvä palvelu, mutta hieman hidas. Profiilit liian väljiä, roskasivustot hyppivät silmille, katso- sitä ja tätä. Kiinteät originaaliotsikot saatava valittua ilma p...skaa. Päivityksiä myös yö-aikaan, kiitos. Menestystä!

  Nooa, keskiviikko 3.11.2010 klo 22:50
 26. Harmi vain käyttäjät äänestävät klikkauksillaan. Nytkin kun käy katsomassa Suosituimmat -kategoriaa, niin kärkipaikkoja pitää usean tuhannen klikin määrillä "..katso..", "..bikinit..", "..villitsi..", "..!", "tästä syystä..", "ohhoh", "huh" -otsikot. Itse en voi tätä käsittää, mutta meitä on moneksi.

  Tokihan Amppareilla olisi pieni mahdollisuus vaikuttaa tähän siirtämällä esim. tällaisen viihteen oman Viihde- tai Ajantappo -kategorian alle, mutta ei se teknisesti ihan helppo jobi ole tehdä aukottomasti. Lisäksi tottahan toki Ampparitkin haluaa niitä klikkejä, muuten loppuu mainostajien tuki. Oma "iso otsikko" viihteelle oikeiden Uutisten rinnalle ei kuitenkaan välttämättä karsisi viihdekäyttäjiä.

  Muuten, näitä uutisia olisi kiva lukea aamupalapöydässä tablet-tietokoneelta, lehtimuotoon palstoineen ja kuvineen taitetusta ja automaattisesti päivän mittaan päivittyvästä "Ampparien Sanomista". Tällaisia automaattista rss-feedien "lehtitaittoa" yrittäviä palveluita löytyy ulkomaisina, mutta ehkä Amppareilla olisi resursseja toteuttaa hyvä suomalainen versio? ;)

  Tigerleap, keskiviikko 3.11.2010 klo 22:51
 27. Jako kahteen, kuten joku nazi-homo sanoisi. Viihde eroon faktasta, ainakin näillä sivustoilla. Siis reilusti profiilit kahtia. Joku haluu faktaa, toinen taas muuta, ei kai se nyt vaikeeta ole. Jos ja kun politisointi toteutuu, uutisiin laitamerkki puoluekannasta. Hyvä sivusto suomalaiseksi, jaksakaa.

  Fifty, keskiviikko 3.11.2010 klo 23:03
 28. Hyvä uutis-sivusto. Hieman "aikuisempaa" otetta otsikointiin ja profiilien valintaan ja tietenkin 24/7 -palvelua, jos vain mahdollista. Koettakaa välttää "politikointia" ja eu-suomettumista. Menestystä!

  Triball, keskiviikko 3.11.2010 klo 23:16
 29. Saako RSS:n joko nyt tai tulevaisuudessa personoituna? Ei kännykän widgetiltä pysty mielekkäästi seuraamaan kaikkea...

  Tronic, torstai 4.11.2010 klo 03:29