Olet sivun alussa

Apua pulmatilanteisiin

Eikö otsikkosi tule läpi Amppareihin? Varmista ensin nämä asiat:

Onko sivusto varmasti Amppareiden lähde?

Voit tarkastaa asian mukana olevien lähteiden listasta.

Onko sivustoasi muutettu viime aikoina suhteessa Amppareille ilmoitettuun tietoon?

Joskus muutokset sivustolla aiheuttavat sen, etteivät lähteen otsikot enää nousekaan Amppareihin. Asia voidaan korjata, joten kannattaa lähettää muutostieto palautelomakkeen kautta.

Onko sivustosi RSS-syöte validi?

Voit tarkistaa asian W3C:n palvelun avulla.

Onko sivustosi RSS-syötteessä viivettä?

Joskus otsikko tulee viiveellä Amppareihin sen takia, että syötettä on viivästetty lähdesivuston päässä. Tällaisia viiveitä on saatettu tehdä esimerkiksi siitä syystä, että virheiden korjaamiseen jää julkaisemisen jälkeen vielä muutama minuutti aikaa, ennen kuin juttu lähtee eteenpäin.

Onko jutun otsikon pituus Amppareiden rajojen sisällä?

Ampparit hyväksyy korkeintaan 200 merkin mittaisia otsikoita. Lyhyimmillään otsikossa on oltava vähintään kolme sanaa, ja mikäli otsikko on alle 30 merkin mittainen, siinä jokaisen sanan on oltava vähintään kolmen merkin mittainen. Otsikon absoluuttinen minimimitta on 15 merkkiä.

Onko otsikossa käytetty runsaasti kirosanoja, isoja kirjaimia tai muita tehokeinoja?

Häiritsevillä tehokeinoilla varustetut otsikot jäävät Amppareissa suodattimeen eivätkä tule läpi. Tällaisia ovat esimerkiksi KOHUPALJASTUS- ja ENSIESITYS-sanat. Myös kirosanojen käyttö saattaa johtaa otsikon suodattumiseen.

Onko otsikossa käytetty erikoismerkkejä?

Html-tägien käyttö otsikoissa saattaa johtaa siihen, ettei otsikko tule läpi Amppareihin. Myös harvinaiset erikoismerkit voivat aiheuttaa otsikon jäämisen suodatukseen - yleisimpiä toki tuetaan.

Onko sama uutinen julkaistu samalla sisällöllä jo aiemmin jossain muussa mediassa?

Otsikko saattaa olla Amppareissa niputettuna vastaavan jutun yhteyteen. Niputetuissa otsikoissa näkyy plus-merkki, jota klikkaamalla myöhemmin Amppareihin tulleet samankaltaiset jutut tulevat näkyviin. Kannattaa muistaa, että niputus ei vertaa pelkkää otsikkoa vaan koko jutun sisältöä.

Onko jutussasi mainostajan maksamaa sisältöä?

Kaupalliset artikkelit poistetaan Amppareiden uutisvirrasta. Toistuva kaupallisten artikkeleiden julkaiseminen uutissisältöjen seassa voi johtaa lähteen poistamiseen Amppareista kokonaan.

Mikäli tilanteen ratkaisemiseen ei löydy apua tästä listasta, ota yhteyttä ylläpitoon.