Mukaan Amppareihin?

Amppareiden uutis- ja netti-TV-osioiden toimintaperiaate on tarjota kiinnostavia linkkejä lukuisista eri lähteistä. Mukana olevat linkit avautuvat aina alkuperäisen lähteen omalla sivustolla. Näin ollen Ampparit edistää mukana olevan lähteen käyttöä ohjaamalla sille lisää käyttäjiä.

Haluatko mukaan Amppareihin?

Kuka tahansa voi ehdottaa uutta lähdettä Amppareihin. Kun ehdotat uutta lähdettä, kirjoita myös, mihin osioon/kategoriaan lähde sopisi. Toivottava julkaisumuoto on RSS-syöte.

Ehdota lähdettä palautelomakkeen kautta.

Amppareilla on julkaisuneuvosto, jonka tehtävänä on käsitellä Amppareihin pyrkivien julkaisijoiden hakemukset, päättää uusista ja poistettavista lähteistä sekä tehdä päätöksiä sisältöjen näkyvyyksistä Amppareissa.

Neuvosto ensisijaisesti arvioi julkaisijan sisällön toimivuutta Ampparit-uutispalvelun käyttäjän kannalta ja suhteessa palvelun nykyiseen uutistarjontaan.

Julkaisuneuvosto kokoontuu kuusi kertaa vuodessa. Amppareiden julkaisuneuvoston päätöksestä ei voi valittaa, mutta hylätyn lähteen on mahdollista hakea Amppareiden lähteeksi uudelleen.

Päätöksestä informoidaan lähdettä vain suoraan hakemuksen jättäneelle taholle. Päätöksiä tai niiden perusteita ei käsitellä julkisesti. Keskeneräisiä prosesseja ei kommentoida. Ampparit ei käy julkisia keskusteluita lähteeksi pääsemisestä tai sen kriteereistä.

Lähdehakemukset osoitetaan Amppareiden ylläpidolle osoitteeseen [email protected] Ylläpidolle on annettava riittävästi aikaa seurata lähteeksi pyrkivän toimintaa, ennen kuin lähdehakemus tulee neuvoston päätettäväksi.

Ampparit-uutispalvelussa on mahdollista luoda profiili, jonka avulla käyttäjä voi seurata myös itse määrittelemiään lähteitä. Omat syötteet -toiminnon avulla käyttäjä voi lisätä seurantaan lähteitä, jotka eivät muuten tule Ampparit-lähteeksi. Näihin kuuluvat muun muassa ruotsinkieliset kotimaiset sivustot.

Huomioitavaa lähteille

  • Käyttäjälle vaaralliset lähteet, kuten esimerkiksi haittaohjelmia sisältävät lähteet poistetaan.
  • Käyttäjän pitää päästä linkistä suoraan itse sisältöön. Sisältöä ei esimerkiksi ole koko ruudun valtaava mainos.
  • Alle kolmen sanan tai 25 merkkiä lyhyempiä otsikoita ei julkaista.
  • Mikäli juttu ei näy, se saattaa olla suodatettu. Voit tarkistaa asian hakua käyttäen.
  • Varmista, että jutun otsikko (title, h1 tai vastaava) vastaa RSS-syötteessä tai lähdesivulla annettua otsikkoa.
  • Aika otsikon perässä on se, jolloin otsikko on ilmestynyt Amppareihin.
  • Mainosotsikkoja sisältävät lähteet/syötteet poistetaan.
  • Liiallinen isojen kirjainten käyttö ei ole hyväksyttävää.
  • RSS-syötteiden pitää olla valideja. Voit tarkistaa syötteen W3C:n palvelua käyttäen.
  • RSS-syötteissä on oltava guid-elementti, joka on muuttumaton. Esimerkiksi otsikon muuttaminen ei saa muuttaa guid-elementtiä.

Huomio! Tulevaisuudessa ongelmat guid-elementin kanssa aiheuttavat juttujen suodattumisen.