Tietosuojakäytäntömme

Tietosuojakäytäntömme perustana on kunnioitus palveluidemme käyttäjien yksityisyyttä kohtaan. Käsittelemme henkilötietoja aina hyvän käsittelytavan ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Noudatamme lisäksi toimialan itsesääntelyä kuten Suomen Asiakkuusmarkkinointiliitto ry:n (ASML) suoramarkkinoinnin käytännesääntöjä ja Interactive Advertising Bureaun (IAB) kohdennetun verkkomainonnan itsesääntelyohjeistusta.

Tietosuojaselosteessamme kerrotaan, mitä henkilötietoja ja mahdollisia muita tietoja keräämme ja miten niitä käsitellään. Selostetta sovelletaan kaikkien tarjoamiemme verkkopalveluiden osalta, myös mobiilisovellusten ja kolmannen osapuolen sosiaalisten verkostojen (esim. Facebook) osalta. Mobiilisovelluksiimme, jotka ovat saatavilla esim. Applen App Storen, Googlen Playn tai Microsoft Storen kautta, sovelletaan tietosuojaselosteemme lisäksi kunkin palveluntarjoajan omia ehtoja. Voit tutustua linkkien kautta Applen ehtoihinGooglen ehtoihin ja Microsoftin ehtoihin.

Henkilötiedolla tarkoitamme tietoa, josta yksittäinen henkilö, sinä, voi olla tunnistettavissa. Henkilötietojen lisäksi käsittelemme myös sellaisia tietoja, joista sinua ei voida tunnistaa. Tällaista tietoa on esim. palveluidemme käyttöä koskeva tieto, kun et ole kirjautunut palveluun. “Sinulla” tarkoitamme palveluidemme käyttäjiä, asiakkaitamme, potentiaalisia asiakkaitamme tai muita asianomaisia osapuolia kuten yritysten yhteyshenkilöitä.

Tutustu myös:

Evästekäytäntöömme
Käyttö- ja tilausehtoihin

Tiivistelmä

Tässä tiivistelmässä kerrotaan, millaisia tietoja keräämme, mihin niitä käytetään ja minkälaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on. Tiivistelmän alapuolelta voit lukea koko selosteen.


Miksi keräämme tietoja?

  • Tarjotaksemme käyttöösi palveluitamme, asiakaspalvelua sekä kohdistaaksemme sinulle viestintää ja sinua kiinnostavaa mainontaa.

Millaisia tietoja keräämme ja mistä niitä kerätään?

  • Tallennamme perustietosi esim. rekisteröitymisen tai asiakaspalvelun yhteydessä sekä palvelun käyttöön liittyviä tietoja kuten käyttötiheys ja palveluun tuottamasi materiaali.

Kuka voi käsitellä tietoja?

  • Keräämme tietoa aina ensisijaisesti omaan käyttöömme tarjotaksemme palvelumme käyttöösi. Valikoidut yhteistyökumppanimme käsittelevät tietoja vain pyynnöstämme ja sopimuksin.

Kuinka kauan tietoja säilytetään?

  • Säilytämme tietoja sen ajan kuin käyttötarkoituksen mukaan on tarpeen ja voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti.

Entä evästeet?

  • Käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita, jotta voisimme analysoida ja ymmärtää palveluidemme käyttöä sekä tarjota laadukkaita suosituksia ja sinua kiinnostavaa markkinointia. Palveluissamme voi olla kolmansien tahojen evästeitä ja nk. yhteisöliitännäisiä (some-palvelut).

Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

  • Sinulla on oikeus saada tietoa, miten ja mitä henkilötietojasi käsitellään. Ajantasainen tietosuojaselosteemme on aina nähtävillä palveluissamme ja voit esimerkiksi tarkistaa omat tietosi kirjautumalla tunnuksillasi käyttämääsi palveluun.

Voit tutustua tietosuojakäytäntöömme tarkemmin lukemalla alla olevan selosteen kokonaisuudessaan.

AMPPARIT OY:N TIETOSUOJASELOSTE

Mitä tietoja käsittelemme?

Käsittelemämme henkilötiedot koostuvat tiedoista, joita saamme suoraan sinulta kun esimerkiksi rekisteröidyt palveluumme tai osallistut järjestämäämme arvontaan ja tiedoista, joita saamme järjestelmien kautta palvelun käytöstä. Saamme henkilötietoja ja niiden päivityksiä myös viranomaisilta, organisaatioilta ja yrityksiltä, jotka tarjoavat luotto- ja henkilötietojen hankinta- ja päivityspalveluja sekä julkisista tietolähteistä kuten verkkosivuilta ja some-kanavista.

Perus- ja yhteystiedot

  • etu- ja sukunimi, sähköpostiosoite, osoite ja puhelinnumero
  • sukupuoli-, kieli- ja maatieto

Asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen liittyviä tietoja

  • käyttäjätunnus, nimimerkki tai muu yksilöivä tunnus
  • tieto käyttämistäsi palveluista
  • maksutapatiedot ja muut maksamiseen ja maksuihin liittyvät tiedot (kuten maksukorttitiedot ja laskutukseen liittyvät tiedot)
  • sähköisen suoramarkkinoinnin suostumus- ja kieltotiedot
  • asiakaspalautteet ja muut yhteydenotot sekä antamasi tyytyväisyystiedot

Palveluiden käytöstä havaittuja tietoja

  • tietoa palvelun käytöstä ja aktiivisuudesta
  • palveluun toimittamasi materiaali
  • selain- ja laitetietoa sekä evästetunnisteita
  • mainosten näyttötietoja sekä tietoa mainosten klikkaamisesta

Muita tietoja

  • palvelun käytöstä ja/tai antamistasi tiedoista pääteltyjä tietoja, esimerkiksi kiinnostuksen kohteita
  • muut suostumuksellasi kerätyt tiedot (esim. sijaintitieto)
  • edellä mainittujen tietojen muutostietoja

Millä perusteella ja mihin tarkoituksiin keräämme tietoja?

Käsittelemme henkilötietoja seuraavin perustein:

  • sinun ja Amppareiden välisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi (esim. kun rekisteröidyt palvelumme käyttäjäksi)
  • olet antanut suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn (esim. sijaintitiedon hyödyntäminen)
  • oikeutetun edun perusteella (esim. sähköinen suoramarkkinointi)
  • lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi (esim. kirjanpitolaki)

Käsittelemme tietoja seuraavia käyttötarkoituksia varten:

Palveluiden tarjoamiseen tarkoituksena

  • toimittaa tilaamiasi palveluita
  • tuottaa, ylläpitää ja suojata palveluita
  • estää ja tutkia mahdollisia vikatilanteita tai väärinkäytöksiä
  • tilastoida ja raportoida
  • kehittää nykyisiä ja uusia palveluita

Asiakaspalvelun tarjoamiseen tarkoituksena

  • käsitellä yhteydenottoja
  • helpottaa asiointiasi tarjoamalla mahdollisimman henkilökohtaista palvelua
  • tiedottaa palvelu- ja asiakasviestinnän keinoin
  • parantaa palvelua ja käyttökokemusta mm. suosittelemalla kiinnostavia sisältöjä

Asiakas- ja sidosryhmäsuhteen hoitamiseen

Myynnin ja markkinoinnin kohdentamiseen tarkoituksena

  • tuottaa kiinnostavia ja personoituja suositteluja
  • toteuttaa kyselyitä ja tutkimuksia asiakasymmärryksen kehittämiseksi

Mainonnan näyttämiseen tarkoituksena

  • tarjota laadukasta ja kiinnostavaa mainontaa

Hyödynnämme evästeitä paremman käyttökokemuksen mahdollistamiseksi, analysoidaksemme palveluidemme käyttöä sekä kohdistaaksemme sinulle kiinnostavaa mainontaa. Jos sinulla on käyttäjätunnus palveluumme, voimme hyödyntää sen käytöstä havaittuja tietoja yhdessä käyttäjätunnusten tietojen kanssa. Sinulle voidaan esimerkiksi kohdistaa mainontaa verkkokäyttäytymisesi perusteella. Olemme osa Otavamedian mainosverkostoa ja tietojen hyödyntäminen edellyttää palvelussa uudelle käyttäjälle näytettävän evästeviestin mukaisesti sitä, että olet hyväksynyt evästeet. Palvelun käytöstä tai analytiikasta kerättyjen tietojen perusteella kirjautumatonta käyttäjää ei voida tunnistaa henkilökohtaisesti. Lue lisää evästeistä.

Jos et halua, että käsittelemme henkilötietojasi, et voi käyttää kaikkia palveluitamme kuten rekisteröityä käyttäjäksi.

Kuinka kauan säilytämme tietoja?

Säilytämme henkilötietoja vain sen ajan kuin niitä tarvitaan tässä selosteessa kerrottuja käyttötarkoituksia varten, kuten asiakkuuden hoitoon. Säilytysaika määräytyy näin:

  • Jos sinulla on käyttäjätunnus johonkin palveluumme, käsittelemme tietojasi sen aikaa kun käytät palvelua. Käyttäjätilisi sulkeutuu, jos et ole käyttänyt tiliä kertaakaan 3,5 vuoteen.
  • Jos olet antanut suostumuksen esim. sähköiseen suoramarkkinointiin, käsittelemme tietojasi suostumuksen voimassaoloajan.
  • Jos olet osallistunut esim. arvontaan tai muuhun markkinointikampanjaamme, käsittelemme tietojasi mahdollisen palkinnon arvonnan ja toimittamisen ajan sekä kohtuullisen ajan kampanjan päättymisestä. Kohtuullinen aika tarkoittaa aikaa, jolloin meillä ei enää ole syytä uskoa, että kääntyisit puoleemme palvelun käyttöön tai arvontaan osallistumiseen liittyvän syyn vuoksi.

Meillä voi olla lainsäädäntöön perustuva velvollisuus käsitellä tiettyjä tietoja kauemmin kuin yllä olevien kriteerien mukaan, jolloin käsittelemme tietoja kyseisen lainsäädännön noudattamiseksi ja sen määrittämän ajan.

Ketkä voivat käsitellä tietojasi?

Henkilötietojasi käsitellään aina ensisijaisesti Ampparit Oy:n sisällä. Tietoja käsittelevät vain sellaiset henkilöt, joilla on työtehtäviensä vuoksi oikeus käsitellä henkilötietoja.

Käytämme palveluidemme tuottamiseen yhteistyökumppaneita, jolloin myös kumppanimme käsittelevät henkilötietoja. Kumppanimme käsittelevät tietoja aina Amppareiden määrittämiin käyttötarkoituksiin ja voimassa olevan lainsäädännön mukaan. Käsittelijöinämme toimii esimerkiksi:

  • ohjelmisto- ja järjestelmäpalveluntarjoajia
  • maksupalveluiden tarjoajia (kuten PayPal)
  • sähköpostipalveluiden tarjoajia
  • markkinoinnin ja mainonnan palveluyrityksiä
  • tutkimus- ja kehityspalveluiden tarjoajia

Luovutamme tietoja esimerkiksi viranomaisille, mikäli lainsäädäntö velvoittaa meitä siihen. Voimme luovuttaa tietoja myös yrityskaupan tai muun yritysjärjestelyn yhteydessä. Voimme luovuttaa valikoituja osia henkilötiedoista tarkkaan valituille yhteistyökumppaneille ja sovimme tietojen käytöstä samantyyppisiin tarkoituksiin kuin Amppareissa. Tietojen luovutukset tehdään aina voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa.

Henkilötietojen siirto EU/ETA:n ulkopuolelle?

Henkilötietoja siirretään EU/ETA-alueen ulkopuolelle, kun se on tarpeen palvelujen toteuttamiseksi. Tietojen siirrossa noudatetaan aina soveltuvan tietosuojalainsäädännön asettamia vaatimuksia ja siirtoperusteita, kuten EU:n komission kulloinkin hyväksymiä mallisopimuslausekkeita. Yhdysvalloissa sijaitsevat yhteistyökumppanimme sitoutuvat noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltojen välisen Privacy Shield -sopimuksen sääntöjä, joilla taataan riittävä tietosuojan taso.

Millaisia vaikutusmahdollisuuksia sinulla on?

Sinulla on oikeus tarkistaa tallennettuja tietoja ja pyytää tietojen oikaisua tai päivittämistä. Voit tarkistaa itse antamasi tiedot kirjautumalla palveluihimme omilla tunnuksillasi. Sinulla on mahdollisuus kerran vuodessa pyytää maksuton jäljennös henkilötiedoistasi lähettämällä meille kirjallinen ja allekirjoitettu tarkastuspyyntö tai tehdä tarkastuspyyntö henkilökohtaisesti käyntiosoitteessamme. Jos koet, että tiedoissasi on virhe, voit pyytää tietojesi oikaisua olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit tietyissä tilanteissa pyytää meitä rajoittamaan tietojesi käsittelyä. Jos et enää halua vastaanottaa meiltä sähköistä suoramarkkinointia, voit kieltää sen esim. markkinointiviestin lopusta löytyvän linkin kautta. Sinulla on oikeus pyytää meitä poistamaan sinua koskevat henkilötiedot, jos niitä ei enää käytetä sellaisiin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin eikä muuta laillista käsittelyperustetta ole. Jos tietojen käsittely on kuitenkin tarpeen esimerkiksi lain noudattamiseksi tai antamasi suoramarkkinointikiellon kunnioittamiseksi, emme voi poistaa tietojasi.

Jos sinulla on kysymyksiä henkilötietojesi käsittelyyn liittyen, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Sinulla on oikeus tehdä henkilötietojen käsittelystä valitus tietosuojaviranomaiselle, jos katsot että käsittely ei ole ollut lainmukaista.

Miten suojaamme tietoja?

Käytämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvallisuuskäytäntöjä varmistamaan, ettei henkilötietoihin kohdistu väärinkäytöksiä. Järjestelmät on suojattu mm. palomuurein ja salasanoin sekä kulunvalvonnan ja pääsynhallinnan keinoin. Olemme lisäksi sopineet yhteistyökumppaniemme kanssa tietojen luottamuksellisesta käsittelystä ja asianmukaisesta suojaamisesta.

Tietosuojaselosteen päivittyminen

Kehittäessämme palveluitamme ja lainsäädännön muuttuessa myös tämä tietosuojaseloste saattaa joiltain osin muuttua. Suosittelemme tutustumaan selosteeseen säännöllisin väliajoin. Olennaisista muutoksista ilmoitamme mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse ja/tai palveluidemme verkkosivuilla.

Tämä tietosuojaseloste on päivitetty 18.5.2018.

Rekisterinpitäjä

Rekisterinpitäjänä on Ampparit Oy. Ampparit tarjoaa mm. ilmaisen uutisportaalin, joka tarjoaa kattavan uutisvirran kotimaisista uutislähteistä sekä tehokkaan mediaseurantatyökalun.

Voit olla tietosuoja-asioihin liittyen yhteydessä:

Ampparit Oy
Maistraatinportti 1
00240 Helsinki
Sähköposti: [email protected]
www.ampparit.com