Olet sivun alussa

Näitä uutisia suomalaiset lukivat vuonna 2022 - Amppareiden luetuimmat aiheet julki

Vuosi 2022 oli Ampparit-uutispalvelussa kova - uutiset Ukrainan sodasta ja Suomen Nato-jäsenyydestä värittivät luetuimpien uutisten listoja. Vuoden kovimmat uutispäivät löytyvätkin Venäjän hyökkäyksen ympäriltä. Koko vuonna Amppareissa oli eniten käyttäjiä maanantaina 28. helmikuuta, jolloin sotauutisointi oli huipussaan, ja toiseksi eniten torstaina 24. helmikuuta, jolloin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Ukrainan sodan uutiset ovat kiinnostaneet Amppareissa pitkin vuotta selvästi eniten. Luetuimpien uutisten kärki onkin koostunut lähes poikkeuksetta sotauutisista. Myös uutisten koontisivu #ukraina oli ehdottomasti luetuin yksittäinen uutisaihe Amppareissa viime vuonna. Toiseksi suosituin uutisaihe oli #natojasenyys.

Vuoden kymmenen luetuimman artikkelin kärjessä on paljon uutisia nimenomaan sodan aloituksesta. Lisäksi myös Venäjän liikekannallepano näkyy suosituimpien uutisaiheiden listoilla.

Urheilu kiinnostaa edelleen, myös talousuutiset suosittuja

Ulkomaan uutisten lisäksi Amppareiden lukijat ovat kuluttaneet tuttuun tapaan etenkin urheilusisältöä. Urheilu-uutisista kiinnostavimpia ovat olleet jääkiekko- ja jalkapallouutiset. Pekingin olympialaiset, jääkiekon MM-kisat ja jalkapallon MM-kisat nousevatkin vuoden luetuimpien uutisaiheiden kärkilistalle.

Lisäksi kotimaan uutiset ja talousuutiset pitävät pintansa Amppareiden suosituimpien aiheiden joukossa. Loppuvuonna etenkin #energiakriisi alkoi trendata Amppareissa. Myös Esplanadin kaahaukseen liittyvä uutisointi kiinnosti kotimaan aiheista.

Elokuussa uutisoitiin pääministeri Sanna Marinin bilekohusta, ja useampi aihetta koskeva uutinen nousi myös Amppareiden luetuimpien uutisten listoille. Pääministeriä koskeva uutisointi on kiinnostanut Amppareissa käyttäjiä säännöllisin väliajoin viime vuonna.

Vuoden 2022 loppuun mennessä Amppareissa oli mukana yhteensä 318 eri uutismediaa.