Yle Teema Fem
Nyt ja Seuraavaksi
Tulevat
Koko päivä
Ilta (17-22)
Yö (22-01)

Yle Teema Fem

maanantai 26.2.
Spotlight : Rotusoturit
Uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike tunnetaan äärirasistisista asenteistaan. Norjalainen ajankohtaisohjelma Brennpunkt on seurannut järjestön toimintaa sisäpuolelta käsin kahden vuoden ajan. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
Kysymyksiä kulttuurista
Kausi 2, 2/7. Malin Jacobson Båthin juontamassa ohjelmassa ruotsalaiset kulttuuripersoonat vastaavat katsojien lähettämiin kysymyksiin elämästä, kuolemasta ja taiteesta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Yksin lavalla: Iiris Viljanen
Iiris Viljasen esikoislevy sai paljon huomiota ja oli ehdolla Dagens Nyheterin kulttuuripalkinnon saajaksi. Nyt Viljanen nousee yksin lavalle ja laulaa suoraan sydämestään. Tuotantotehdas Oy, 2017. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Yksin lavalla: Iiris Viljanen & Simon Zion
Yksin lavalla -sarjan artistit nousivat hetkeksi lavalle myös enemmän ja vähemmän yllättävinä duoina. Simon Zionin "She" ja Iiris Viljasen "Årstavikens strand" yhdistyvät ainutlaatuiseksi kokonaisuudeksi. Tuotantotehdas Oy, 2017. HD
Tanskalainen maajussi
18. tuotantokausi, 7/10. Frank tarvitsee mielikuvitusta ja voimaa siirtääkseen raskaan palkin talliin. Hanhiperhe saa kuusi uutta perheenjäsentä. Viiniköynnös tekee tilaa persimonipuulle. HD Äänitekstitys: ruotsi.
Skavlan
7/11. Fredrik Skavlanin vieraina tänään: koomikko ja juontaja Fredrik Lindström, kirjailija Ari Behn, roolistaan Saamelaisveri-elokuvassa palkittu näyttelijä Lene Cecilia Sparrok sekä Sofia Haugan, joka on tehnyt dokumenttielokuvan päihdeongelmaisesta ja rikollista elämää viettävästä isästään. Musiikista vastaa 17-vuotias tähdenlento Halie. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
Elävä arkisto: Onneksi olkoon Viro!
Arkisto-ohjelmien esittely. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Tallinnaa aamusta iltaan
(1965) Ohjelma Tallinnasta neuvosto-Eestistä ennen Helsingin ja Tallinnan välisen matkustajalaivaliikenteen käynnistymistä. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Aivo Tartosta
(1991) Henkilökuvassa virolaiskirjailija Aivo Lõhmus. Ohjaaja Arvo Ahlroos. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Itäprojekti: Jytinää Virossa
(1994) Kuinka suhtautuu Viron tulevaisuuteen uusi, nuori sukupolvi? Ohjaajat Erkki Määttänen ja Seppo Seppälä. Tuottaja Reijo Nikkilä. Äänitekstitys: suomi.
Historia: Naisten nousu
2/4. Tohtori Amanda Foreman esittelee ihmiskunnan historiaan vaikuttaneiden naisten merkittäviä tarinoita 10 000 vuoden ajalta, muinaisista ajoista aina nykypäivään. (U) HD Äänitekstitys: suomi.
Taidetutkimukset
3/4. Munnings ja Churchill. Verojen kanssa kamppaileva perijä joutuu myymään perheensä taulu-aarteet. Sukutila saadaan pelastettua vain, jos maalaukset todella osoittautuvat Churchillin ja Munningsin töiksi. Miten käy? (U) HD Äänitekstitys: suomi.
Tiededokumentti: Origamikoodi
Kaikki japanilaiset tuntevat perinteisen origamin, jossa paperia taitellaan erilaisiksi hahmoiksi. Viime vuosina eri tieteenalat ovat omaksuneet origamimallin käyttöönsä tapana selittää todellisuutta. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Velvet - muotitalon tarina
Kausi 3, 21/25. Velvetin pienoismaailman synkin päivä on lamaannuttanut sen kantavat voimat, mutta toinen toistaan tukien väki kokoaa sirpaleita. Riipaisevan muistotilaisuuden jälkeen on edessä arki. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus).
Vaiheessa: Unelmien nainen
Viisikymppinen Timppa on rakastunut. Morsian on Filippiineiltä, häät pidetään Bangkokissa ja päättäväinen mies ei anna edes sydäninfarktin haitata matkalle lähtöä. Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Määttänen. (U) HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
BUU-klubben: Henri ja uudet asiat
Staffan katsoo sarjoja Minä osaan, Seis, Henri ja uudet asiat sekä Rillinalle. buu.yle.fi HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Ainoa oikea tie
Uusi sarja, 1/7. Ruotsalainen Anna Lindman tutkii erilaisia lahkoja. Minkälaisia uskonyhteisöjä on olemassa? Millaista on elää tiukasti yhteisön sääntöjen mukaan? Entä voiko lahkon jättää? HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Ystävällisesti Lars Lerin
6/6. Taiteilija Lars Lerin tapaa luovia ihmisiä ja keskustelee heidän kanssaan elämästä. Tänään kirjailija Martina Montelius avaa hänelle, miksi lapsenmielisyys ja vaatimaton arki ovat avain onnelliseen elämään. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
Närbild
Epätavallisia ja epäsuosittuja ammatteja. Vaasalainen Heikki Joensuu virittää pianoja Elmo-koiran säestämänä. Mia Lindhom siivoaa Kemiönsaarella mielellään. Kokin ammatti on vapaa-ajan ja perheen kannalta haastava. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Dok: Matka kohti kapinaa
Päivä Pohjoismaiden ensimmäisen naispuolisen imaamin seurassa. Suomalais-syyrialais-tanskalainen Sherin Khankan puhuu islamilaisen feminismin puolesta. Hän on perustanut Kööpenhaminaan naisten moskeijan, mutta hanke on kohdannut myös vastustusta. Toimittaja: Mikaela Weurlander. HD Äänitekstitys: ruotsi.
Efter Nio
Yleisön valinnat. Vieraina poliitikko Anders Adlercreutz, aktivisti Petra Laiti, yritysvalmentaja Heidi Gutekunst, Niklas Muhonen sekä kansallispukufriikki Mari Varonen. Lisäksi nähdään, kuinka Sonja ja Mårten hoitavat strutseja. svenska.yle.fi/efternio. Parad Media Oy. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
Matkan pää
3/3. Lars Martin Johansson ja Jeanette Eriksson ovat varmoja siitä, että he ovat tekijän jäljillä, ja etsivät kiivaasti todisteita. Samalla Johansson joutuu pohtimaan elämän tarkoitusta ja alkaa kaivata takaisin kotiin Norlantiin. Ruotsalainen rikosdraama, jonka pääosissa nähdään mm. Rolf Lassgård ja Helena af Sandeberg. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. K12 (ahdistus).
Petra rakastaa itseään
4/8. Voisiko muiden ihailu saada Petran pitämään kehostaan? Irina Olsen tulee ottamaan Petrasta näyttäviä kuvia Instagramiin. Tanskalainen sarja naisesta, joka yrittää oppia pitämään vartalostaan. HD Äänitekstitys: ruotsi.
Retkikohteena: Hardanger
1/4. Kjell Fuglehaug tutustuu Hardangerin jylhissä maisemissa kanjonikiipeilyyn ja tapaa maailman parhaan tasapainotaiteilijan. Hardangerviddan ylätasangolla hän pääsee keväiselle kalastusmatkalle. (U) HD Äänitekstitys: ruotsi.