Yle Teema Fem
Nyt ja Seuraavaksi
Tulevat
Koko päivä
Ilta (17-22)
Yö (22-01)

Yle Teema Fem

perjantai 19.1.
Sami Yaffa - Sound Tracker
Kausi 1, 6/8: Afrikan sarvessa, ihmiskunnan kehdossa Etiopiassa elää noin 200 000 vuotta vanha sivilisaatio. Maan historiaan mahtuu siis myös hyvin monipuolinen ja hengellinen musiikkikulttuuri. Näiden historiallisten rytmien perässä mystiseen maahan matkustaa myös muusikko Sami Yaffa. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Kadonneita etsimässä
8/8. Trondheimin liepeillä asuva merimies kääntyy Tore Strömöyn puoleen ja pyytää apua tyttärensä etsimiseen. Mies on kuullut, että hänellä on tytär Trinidadissa. Tore aloittaa mutkikkaan etsintäoperaation.
Puutarhaperjantai
11/12. Siirtolapuutarha suljetaan pian tältä kaudelta. Ensin on kuitenkin siivottava kasvihuone putipuhtaaksi. Nyt on myös oiva aika kylvää monivuotinen kesäkukkaniitty. (U) Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: suomi.
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Norjalaisessa syrjäkylässä
5/8. Hellesylt. Hellesylt on kylä, josta turistit ajavat ohi matkalla meren rantaan. Siellä asuu Linn miehensä Tarjein kanssa, ja heillä on pieni vauva. Millaista on olla pienen lapsen äiti norjalaisessa pikkukylässä? HD Äänitekstitys: ruotsi.
Elämäni eläimet
Helsinborgin alue-eläinsairaalassa hoidetaan tänään rekan alle jäänyttä mäyräkoiraa. Lisäksi tavataan hammaslääkäriin tuotu kaniini ja Rasmus-kissa, joka joutuu uintikuurille pudottakseen painoaan. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: suomi.
Metropolitan: Jolanta ja Siniparran linna
Kaksi yksinäytöksistä oopperaa: Pjotr Tshaikovskin Jolanta ja Bela Bartókin Herttua Siniparran linna. Päärooleissa laulavat Anna Netrebko ja Pjotr Beczala/Nadja Michael ja Mihail Petrenko. O: Mariusz Trelinski. HD
Arkistovieraana: Kjell Westö
(2018) Sisällissodan raakuuksista on vaiettu viime vuosiin asti. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Tammisaaren vankileiri 1918
(1988) Kansalaissodan jälkeen Suomen vankileireille joutui yli 80 000 ihmistä. Tammisaaren vankileirin yli 8000:sta vangista noin joka kolmas kuoli kesällä 1918. Ohjelmassa haastatellaan Tammisaaressa olleita punavankeja. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Vaiheessa: Viimeinen kesä
On elokuu ja sadonkorjuun aika. Helvi jaksaa nostaa maasta vielä tämän vuoden potut. Kaikki on kohdallaan, mutta jotain peruuttamatonta on tapahtumassa. Käsikirjoitus ja ohjaus Erkki Määttänen. Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi.
Velvet - muotitalon tarina (12)
Kausi 2, 17/22. Hylätyksi jäämisen tuskaa. Isabel on niin pettynyt poikansa reaktioon, että hän päättää palata Kuubaan. Bárbara yrittää valistaa Cristinaa kulissiavioliiton saloista, mutta tämä haluaisi vielä uskoa rakkauteen. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (ahdistus, seksi).
Video Killed the Radio Star
(12) Osa 10/10: Robbie Williams. Toimittaja Robert Elms, ohjaaja Vaughan Arnell ja Robbie itse kertovat mm. videoista Angel, Let Me Entertain You ja Millennium ja heikkohermoisia hätkähdyttävästä strippaus-videosta Rock DJ. (U) HD Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
Vem vet mest?
Rickard Olsson kysyy kilpailijoilta kiperiä kysymyksiä, jotka voivat koskea mitä tahansa Abbasta atomeihin. Kisassa vaaditaan hyvän yleissivistyksen lisäksi aimo annos strategista ajattelua. Ruotsalainen tietokilpailu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
BUU-perjantai
Vahva Adolf. Jontilla on vieraanaan huippuvahvoja BUU-lapsia postihuoneessa. He jaksavat nostaa tosi raskaita juttuja! Jaksaisivatkohan he nostaa Jontinkin? Kenties puuro auttaisi? buu.yle.fi Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi.
Dok: Afrikan murtunut niska
Ruotsalainen lääkäri Claes Hultling mursi niskansa ja halvaantui vain kaksi viikkoa ennen häitään. Hultling päätti kuitenkin luoda tästä tragediasta uransa ja on nyt toistaiseksi suurimman haasteensa edessä. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: ruotsi. Äänitekstitys: ruotsi.
Yle Nyheter TV-nytt
Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta. HD
Milanon naisten paratiisi (12)
Kausi 2, 17/20. Lämmintä joulumieltä. Ympärillä on onnellisia ihmisiä, mutta Teresa ja Pietro kärsivät kumpikin tahoillaan. Lisäksi Teresa kaipaa jouluja sukulaistensa keskellä. Pietro saa taas lisää pohdittavaa. HD Äänitekstitys: suomi. Sallittu kaiken ikäisille.
Kino: Uskollinen puutarhuri
(The Constant Gardener, Englanti 2005) Rachel Weisz Oscar-roolissaan John le Carrén romaaniin perustuvassa trillerissä, jossa diplomaatti tutkii vaimonsa kuolemaa Keniassa. O: Fernando Meirelles. N: Ralph Fiennes. Äänitekstitys: suomi. K12 (väkivalta, ahdistus).
Yle Live: Teflon Brothers
Pyhimyksen, Heikki Kuulan ja Volin muodostama Teflon Brothers tarjosi Ruisrockissa varsinaisen hittiputken. Setissä kuullaan mm. Seksikkäin jäbä, Maradona (Kesä '86), Hubba Bubba, sekä Pämppää. HD
Jäitä hattuun (12)
Kausi 8, 1/10. Avioero. Larry saa tietää, ettei hänen avioeroasianajajansa ole kosher ja joutuu kiusalliseen tilanteeseen urheiluomistajan partiolaistyttären kanssa. T: HBO. HD Äänitekstitys: suomi. K7 (väkivalta).
Sami Yaffa - Sound Tracker
Kausi 1, 7/8: Amerikkalainen unelma, elämä, vapaus ja pyrkimys onneen. Näiden äärelle matkaa Sami Yaffa Yhdysvaltoihin. Kohteenaan muusikolla tosin on ikuisesti tavoiteltavan amerikkalaisen unelman sijaan amerikkalaisen musiikin rikkaus, monipuolisuus, sydän ja sielu. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.
Sami Yaffa - Sound Tracker
Kausi 1, 8/8: Sami Yaffan musiikkimaailmaa kiertänyt Sound Tracker saapuu matkansa päähän. Vielä on kuitenkin edessä pala amerikkalaista musiikkiunelmaa, kun karavaani kulkee läpi Mississippin, Tennesseen ja Pohjois-Carolinan kohti päätepistettään New Yorkia. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.