Olet sivun alussa

Mukaan Amppareihin?

Ampparit on Suomen suurin uutisaggregaatti, josta lähes 300 000 käyttäjää etsi mielenkiintoista luettavaa viikoittain. Yksittäinen käyttäjä vierailee sivustolla keskimäärin 9 kertaa viikossa ja viettää sisältöjen parissa 9 minuuttia per vierailu. Mukana olevien uutislähteiden linkit avautuvat aina alkuperäisen lähteen omalle sivustolle. Medioiden kannattaa siis olla mukana Amppareissa – ohjaamme sivustolle liikennettä ja kauttamme tavoitat uusia käyttäjiä.

Haluatko uutislähteeksi Amppareihin?

Voit hakea mukaan Amppareiden uutislähteeksi, mutta tarkistathan ensin, että sivustosi täyttää sisällölle, otsikoille ja syötteelle asetetut vaatimukset.

Ampparit arvioi uusia lähdehakemuksia seuraavien toimintaperiaatteiden ja säädösten pohjalta:

 1. Uusien lähteiden tulee kertoa toiminnastaan seuraavanlaisesti:
  1. Sivuston toimintaperiaate, sivuston perustaja, yhteyshenkilö, koska sivusto perustettu
  2. Kuinka monta toimittajaa/kirjoittajaa, kuinka aktiivista juttutuotanto on
  3. Ovatko artikkelit puhtaasti heidän omaa sisältöään
 2. Ampparit päättää uusista ja poistettavista lähteistä sekä tekee päätöksiä sisältöjen näkyvyyksistä palvelussa. Lähdehakemuksia käsitellään kootusti neljä kertaa vuodessa.
 3. Ampparit arvioi ensisijaisesti julkaisijan sisällön toimivuutta Ampparit-uutispalvelun käyttäjän kannalta ja suhteessa palvelun nykyiseen uutistarjontaan.
 4. Päätöksestä informoidaan suoraan hakemuksen jättänyttä uutismediaa.
 5. Amppareiden lähteet sitoutuvat noudattamaan hyvää journalistista tapaa uutissisällöissään sekä yhteistyössä Amppareiden kanssa.
 6. Väärinkäytökset, vaarallinen sisältö ja epäasiallinen toiminta voivat johtaa lähteen erottamiseen Amppareista.
 7. Ampparit edellyttää, että lähteet noudattavat rahapelien markkinoinnissa arpajaislain ja kuluttajansuojalain säännöksiä.

Hae Amppareiden uutislähteeksi alla olevalla lomakkeella. Huomaathan, että käsittelyprosessi voi kestää, eli annathan Amppareille riittävästi aikaa seurata lähteeksi pyrkivien toimintaa.

Hakemalla Amppareiden lähteeksi hyväksyt, että Ampparit lukee uutislähteen RSS-syötteen sisältöä ja ohjaa liikennettä uutislähteen sivustolle lukemaan alkuperäisen sisällön.

Ampparit palvelun käyttäjien omat lähteet

Ampparit-uutispalvelussa on mahdollista luoda profiili, jonka avulla käyttäjä voi seurata muun sisällön lisäksi myös itse valitsemiaan lähteitä. Omat syötteet -toiminnon avulla käyttäjät voivat lisätä seurantaan lähteitä, jotka eivät muuten nouse Amppareiden listoille.

Hae lähteeksi Amppareihin

Maksullinen sisältö
Kaupallinen sisältö