Nyt ja Seuraavaksi
Tulevat
Koko päivä
Ilta (17-22)
Yö (22-01)
Saamelaisveri
Elle Marj on nuori saamelaistyttö. Hän joutuu kestämään rasismia ja sisäoppilaitoksen rotubiologisia tutkimuksia, ja hän alkaa haaveilla toisenlaisesta elämästä. Sen tavoittaakseen hänen on katkaistava siteet perheeseensä ja kulttuuriinsa ja omaksuttava uusi identiteetti. Ohjaus: Amanda Kernell. Pääosissa: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Olle Sarri, Hanna Alstrom, Malin Crépin. Alkuperäinen nimi: Sameblod. Pituus: 110 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Løvekvinnen
Vuonna 1912 norjalaisen kaupungin rautatieaseman päällikkö joutuu todistamaan vaimonsa kuoleman tämän synnyttäessä heidän yhteistä tytärtään. Pikku Evan keho on kokonaan karvojen peitossa. Isä yrittää häpeissään piilotella tyttöä, mutta asia paljastuu. Lääkärit tutkivat Evaa nöyryyttävin keinoin, ja häntä kiusataan koulussa. Hän rakastuu ja saa kokea sekä kunnioitusta että halveksintaa. Teini-ikäisenä Eva liittyy kiertävään teatteriryhmään, johon kuuluu muitakin ihmisiä, joilla on harvinaisia sairauksia. Ohjaus: Vibeke Idsøe. Pääosissa: Rolf Lassgård, Kjersti Tveterås, Rolf Kristian Larsen, Henrink Mestad, Connie Nielsen. Pituus: 127 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Simon ja tammet
Älykäs ja lahjakas göteborgilaisen työläisperheen poika Simon saa vanhemmiltaan luvan mennä eliittikouluun, vaikka nämä pelkäävät poikansa muuttuvan siellä ylimieliseksi. Koulussa Simon tapaa Isakin, joka on paennut Saksasta natsien vainoja. Isakin isä Ruben on menestyvä kirjakauppias. Tutkiessaan Rubenin taide-, musiikki- ja kirjakokoelmia Simon innostuu tutkimaan omankin perheensä taustaa. Ohjaus: Lisa Ohlin. Pääosissa: Bill Skarsgåd, Helen Sjöholm, Stefan Gödicke, Jan Josef Liefers, Katharina Schüttler. Alkuperäinen nimi: Simon och ekarna. Pituus: 117 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Parkland
Elokuva käy läpi kaoottisia tapahtumia Dallasissa 22.11.1963. Joukko tavallisia ihmisiä joutui yhtäkkiä epätavalliseen tilanteeseen: Parkland-sairaalan nuoret lääkärit ja hoitajat; salaisen palvelun paikallisjohtaja; filmikuvaaja, joka sattumalta kuvasi materiaalin, josta tuli maailmanhistorian katsotuin ja tutkituin filminpätkä; ampujan melkein kiinni saaneet FBI-agentit; Lee Harvey Oswaldin veli, joka sai vastuulleen murtuneen perheen; ja JFK:n turvamiehet. He todistivat presidentin kuolemaa ja varapresidentti Lyndon Johnsonin nousua valtaan kansakunnassa, joka menetti tuona päivänä osan viattomuuttaan. Ohjaus: Peter Landesman. Pääosissa: Zac Efron, Tom Welling, Marcia Gay Harden, Elizabeth Tulloc, Billy Bob Thornton. Pituus: 93 min.
Sinä ja minä ikuisesti
Identtiset kaksoset Cilla ja Tina ovat hyvin läheisiä toisilleen, mutta ihmisinä hyvin erilaisia. Cilla on taiteellinen idealisti, joka kulkee omia polkujaan, kun taas Tina on suosittu ja aina rakastumassa. He täyttävät kohta viisitoista, mutta Cilla haluaa kuolla ennen syntymäpäiväänsä. Tämä on tarina Tinasta, joka jää yksin. Ohjaus: Anders Grönros. Pääosissa: Ola Rapace, Erica Midfjäll, Thomas Hanzon, Ludvig Nilsson, Birthe Wingrens. Alkuperäinen nimi: Jag saknar dig. Pituus: 124 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Mies joka ei ollut siellä
Coenin veljesten "Mies joka ei ollut siellä" sijoittuu uneliaaseen pohjoiskalifornialaiseen pikkukaupunkiin 1940-luvulle. Billy Bob Thornton näyttelee Ed Cranea, nöyrää parturia, joka epäilee kovasydämisen ja juopottelevan vaimonsa Doriksen (Frances McDormand) pettävän häntä pomonsa (James Gandolfini) kanssa. Kaupunkiin pyyhältää hilpeä muukalainen (Jon Polito), joka vihjaa, että sijoittamalla uuteen omituiselta kuulostavaan keksintöön, kuivapesuun, voisi ansaita omaisuuden. Ed keksii kiristyssuunnitelman, jonka avulla hän toivoo rikastuvansa ja saavansa samalla kostaa. Suunnitelma menee pahasti pieleen, kun hän tekee vahingossa murhan, josta syytetään Dorista. Doris joutuu vankilaan ja Ed kovan kaupunkilaislakimiehen Freddy Riedenschneiderin (Tony Shalhoub) armoille. Tämän mustavalkoisen elokuvan kuvaajana on ollut kolminkertainen Oscar-ehdokas Roger Deakins. Ohjaus: Joel Coen, Ethan Coen. Pääosissa: Billy Bob Thornton (Edward Crane), Frances McDormand (Doris Crane), Michael Badalucco (Frank), James Gandolfini (David Brewster), Katherine Borowitz (Ann Nirdlinger). Alkuperäinen nimi: The Man Who Wasn't There. Pituus: 118 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Remember Me
Romanttinen draama suuria suruja kokeneista Tylerista (Robert Pattinson) ja Allysta, jotka saavat toisiltaan lohtua ja rakkautta. Mukana myös Pierce Brosnan ja Lena Olin. USA 2010. Ohjaus: Allen Coulter. Pääosissa: Robert Pattinson (Tyler Hawkins), Emilie de Ravin (Ally Craig), Chris Cooper (Neil Craig), Lena Olin (Diane Hirsch), Pierce Brosnan (Charles Hawkins). Pituus: 113 min. Valtaosa elokuvasta sopii kaikenikäisille, mutta osa kohtauksista voi järkyttää lapsia.
Saamelaisveri
Elle Marj on nuori saamelaistyttö. Hän joutuu kestämään rasismia ja sisäoppilaitoksen rotubiologisia tutkimuksia, ja hän alkaa haaveilla toisenlaisesta elämästä. Sen tavoittaakseen hänen on katkaistava siteet perheeseensä ja kulttuuriinsa ja omaksuttava uusi identiteetti. Ohjaus: Amanda Kernell. Pääosissa: Lene Cecilia Sparrok, Mia Erika Sparrok, Olle Sarri, Hanna Alstrom, Malin Crépin. Alkuperäinen nimi: Sameblod. Pituus: 110 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
The Edge of Seventeen
Nadine ja Krista ovat erottamattomat bestikset ja aina toisensa tukena lukiossa. Paitsi että Nadine saa kuulla Kristan ja isoveljensä tapailleen toisiaan häneltä salaa. Pian ilmenee, että paras ystävä muuttuu nopeasti pahimmaksi viholliseksi. Nadinen elämää hankaloittaa myös hänen hyvää tarkoittava mutta hölmö äitinsä Mona, ja niinpä hänen on käännyttävä opettaja Brunerin puoleen saadakseen neuvoja. Opettaja onkin salaviisas tyttöjen riitojen suhteen. Ohjaus: Kelly Fremon. Pääosissa: Hailee Steinfeld, Haley Lu Richardson, Blake Jenner, Kyra Sedgwick, Woody Harrelson. Pituus: 104 min. Ohjelma ei sovi alle 12-vuotiaille.
Victor Frankenstein (K15)
Igor Strausman on nerokkaan mutta epävakaan Victor Frankensteinin avustaja. He kumpikin haluavat tutkimuksillaan voittaa kuoleman, mutta Strausman pelkää opettajansa mielenterveyden puolesta, kun työn karmeat seuraukset paljastuvat. Ohjaus: Paul McGuigan. Pääosissa: James McAvoy, Daniel Radcliffe, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Charles Dance. Pituus: 110 min. Ohjelma ei sovi alle 15-vuotiaille.
Like Crazy
Anna and Jacob fall instantly in love when they meet as students at an L.A. university. But Anna is British and when graduation approaches, Anna decides to stay and violate her student visa rather than returning to England. After a visit home, she is then unable to return to the United States. While fighting customs and immigration battles, Anna and Jacob must decide if their relationship is worth the distance and the hardship. Ohjaus: Drake Doremus. Pääosissa: Anton Yelchin, Felicity Jones, Jennifer Lawrence, Charley Bewley.
Goyan aaveet (K15)
1700-luvun loppupuolella Francisco Goya (Stellan Skarsgård) on lahjakas mutta kiistelty taiteilija, jonka provokatiiviset ja usein satiiriset työt ärsyttävät niin Espanjan hallintoa kuin katolista kirkkoakin. Kirkon valta on suuri, ja inkvisition ote maasta yhä lujempi. Siitä huolimatta inkvisitioon kuuluva munkkiveli Lorenzo (Javier Bardem) on tilannut muotokuvan itsestään. Todistaakseen pääinkvisiittorille (Michel Lonsdale) ettei ole kapinallistaiteilijan puolella Lorenzo asettaa yhden Goyan lempimalleista, Inés Bilbatúan (Natalie Portman) syytteeseen kerettiläisyydestä. Ohjaus: Milos Forman. Pääosissa: Stellan Skarsgård, Natalie Portman, Javier Bardem, José Luis Gomez, Randy Quaid. Alkuperäinen nimi: Goya's Ghosts. Pituus: 119 min. Ohjelma ei sovi alle 15-vuotiaille.